Недостиг на учители преди началото на учебната година в Благоевградска област

Стотици учители се търсят в страната преди началото на учебната година, пише днес вестник „Сега“ и посочва, че обяви се качват всеки ден за всякакъв вид преподаватели – от начални учители, през такива по основните предмети

Проверка в сайта на Регионалното управление по образованието в Благоевград пък сочи следното:

Картината в Благоевградска област

Само публикуваните обяви от началото на този месец на сайта на Регионалното управление  по образованието – Благоевград е видно, че и в нашата област се търсят учители по всички предмети. Като: учители  и помощник-възпитателя в детски градини, ресурсни учители, логопед и психолог в детска градина, учители по български език и литература в гимназии и основни училища, учители по математика и информационни технологии,  по история, биология и здравно образование, по руски и английски език, по музика, изобразително изкуство и други.

Справката в Бюрата по труда в областта потвърждава описаната вече картина. В Благоевград са обявени 4 свободни работни места за учители в детски градини. В община Гоце Делчев – 21 свободни места за учители по почти всички предмети, изучавани в средното училище, в т.ч и едно за помощник- директор по учебната част.

В община Разлог свободните места за учители са 8  – едно за начален учител, останалите за преподаватели по математика и информационни технологии, български език и литература,  физика, музика, изобразително изкуство и едно за помощник- директор.

В община Сандански търсят учители по музика, изобразително изкуство и по теоретично обучение.

Единствено в Бюрото по труда в град Петрич към момента не са обявени свободни работни места за учители./Благоевград нюз/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене