Десетки благоевградчани теглят спестяванията си и от Първа инвестиционна банка

първа инвестиционна банка

Слухове за дестабилизация на още няколко банки накараха десетки благоевградчани да теглят спестяванията си. Масово теглене на пари и закриване на сметки отчетоха днес банкови служители в клоновете на Първа инсвестиционна банка в Пиринско. Опашки от клиенти на банката имаше пред всички банкови офиси.
Само за няколко часа десетки благоевградчани изтеглиха спестяванията си от Първа Инвестиционна Банка в Благоевград.
В последните дни се прави опит за дестабилизация на държавата чрез организирана атака срещу българските банки, без каквито и да е основания, категорични са банкерите. От клона на ПИБ в Благоевград, също увериха, че няма място за притеснение.
„В момента в клона на банката в Благоевград всичко е под контрол. До напрежение сред хората се стигна, тъй като има зловредни слухове, има хора, които се опитват да дестабилизират цялата държава и хората се водят по слухове. Банката е стабилна, всеки, който иска може да дойде и да си изтегли парите. Ние работим с удължено работно време, утре работим и в понеделник работим”, каза Йордан Миленков, директор на ПИБ – Благоевград.
Българска народна банка заявява категорично, че ще използва всички свои средства и ресурси, за да гарантира спестяванията на хората. Настояваме компетентните органи, в това число прокуратура, МВР и ДАНС да приложат цялата строгост на закона срещу разпространителите на неверни и злонамерени слухове и спекулации, се казва в съобщението от пресцентъра на БНБ.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене