Премахват пясъчниците от детските площадки в Благоевград

Пясъчниците за игра, които са на детските площадки в Благоевград, ще бъдат премахнати поетапно. Решението е на кмета на града – д-р Атанас Камбитов. То бе взето след постъпили множество писмени искания от родители, които се притесняват от разпространението на зарази по време на игра. Въпреки мерките, които община Благоевград предприема за хигиената в пясъчниците на площадките, те ще бъдат премахнати, за да бъде гарантирано здравето на децата.

В момента се премахва пясъчника в кв. „Еленово“, в карето между блокове №107, №108 и №109. Предстои подмяна на съоръжения и в кв. „Струмско“ на ул. „Яне Сандански“ №3.

На мястото на пясъчниците ще бъдат поставени други съоръжения за игра с ударопоглъщащи настилки – тип „Дама“. Детски площадки без пясъчници като стандарт е въведен в редица европейски страни.

Община Благоевград апелира собствениците на домашни любимци да не допускат животните около и в детските площадки. За нарушения гражданите могат да подадат сигнал на тел. 112 или на тел. 073/88 44 34.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене