Свържете се с нас

ТОП

ОбС- Благоевград отказа да разреши застрояване на Ловния дом

Публикувано

на

ловен дом

Общинските съветници от Благоевград отказаха да разрешат застрояване в парк „Ловен дом”. Това стана по време на днешната сесия, на която беше гласувана точка относно отказване, по реда на чл. 124 б, ал. 5 от ЗУТ, за издаване разрешение за изработване на Подробен устройствен план /ПУП/ – план за регулация и застрояване /ПРЗ/ за имот в местността „Ловен дом”.

Преди гласуването от трибуната на ОбС  – Благоевград градоначалникът Атанас Камбитов категорично заяви, че докато е кмет няма да позволи строителство в парк „Ловен дом” и на кортовете в „Бачиново”. 

След дискусия общинските съветници гласуваха „за” отказ на издаване на ПУП, като само съветничката Злата Сотирова бе против.

Автор: Станислава Христова, E79 News

коментара

Таблоид

Теснолинейката Септември-Добринище-Септември няма да се движи на 22 август

Публикувано

на

На 22 август /четвъртък/ няма да се движат пътнически влак „Родопи“, от Септември за Добринище, който заминава по разписание от Септември в 08.45 ч., както и пътнически влак „Родопи“, от Добринище за Септември, който по разписание тръгва от Добринище в 14.15 ч., съобщиха от БДЖ.

За обслужване на клиентите на БДЖ ще бъдат осигурени автобуси.

Причината за отмяната на влаковете е свързана с планов ремонт на обслужващия съставите локомотив, който трябва да бъде извършен с цел гарантиране безопасното придвижване на композициите.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Коларово се сбогува с емблематичния учител Мирчо Евтимов

Публикувано

на

Днес петричкото село Коларово се сбогува със стожера на учителското семейство Стоименови Мирчо Евтимов Стоименов. Той се спомина вчера на 87 години след кратко боледуване и три години след като си отиде съпругата му дългогодишната начална учителка Анета Стоименова.

Мирчо Евтимов, както го знаеха колеги, ученици и съселяни, е потомък на възрожденския род Стоименови и на печално популярния Никола Стоименов – Мамин Кольо, загинал мъченически на 29 юли 1913 година по време на гръцката окупация на село Коларово през Междусъюзническата война.

Бащата на Мирчо Евтим Стоименов, макар и самоук, е надарен художник, който през 30-те и 40-те години на миналия век завещава зографията си в катедралния храм „Свети Димитър“ в село Коларово, в още 14 храма в петричко и струмишко и в домашните иконостаси на местни миряни. Самоукият творец създава и редица портрети на български революционери и просветители, сред които и помнената от три поколения коларовски ученици стъклописна икона на Светите братя Кирил и Методий.

Мирчо Евтимов завърша основно образование в родното Коларово, средно – в гимназията в гр. Петрич, а през 1954 година се дипломира в Учителския институт в гр. Дупница и повече от три десетилетия е учител в местното СУ „Васил Левски“. Преподава български и руски език и е класен ръководител на шест ученически випуска, но академичното му амплоа е музиката. Евтимов е аранжор, корепетитор и диригент на местния ученически хор.

През 70-те и 80-те години на миналия век хорът прославя СУ „Васил Левски“ и село Коларово на редица регионални и национални хорови фестивали със спечелените призови награди, сред които и Първа награда в раздел „Смесени хорове“ през 1973 година на Националния преглед на ученическите хорове в гр. Разлог. А след пенсионирането си Мирчо Евтимов и покойната му съпруга Анета се занимават с дребно земеделие – зеленчукопроизводство, овощарство и пчеларство за лични нужди, както всички пенсионери в българското село.

ПОКЛОН пред паметта на учителя и човека Мирчо Евтимов Стоименов

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ