По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, няма в България /ВИДЕО/

Вчера, в спортната зала Неврокоп Арена в Гоце Делчев прилючи третия Национален спортен лагер за ученици с влечение към баскетбола. Инициативата е на бившият американски баскетболист, играч в NBА, САЩ, Джими Хънт. Хънт, заедно с екипа си от двама американеца и един англичанин представляват треньорска школа от експерти по баскетбол които провеждат и ежегоден, летен лагер за ученици, в различни градове в България.

Тази година, над 50 деца от цяла България се записаха да участват в лятната спортна академия на Джими Хънт и екипа му. Благодарение спонсорството на местни бизнесмени, шест деца от Гоце Делчев се включиха в спортният лагер на американеца. Децата бяха посвещавани в тайните на баскетбола от спортните експерти. Участниците бяха разпределени в отбори от по трима души които проведоха турнир помежду си. Турнирът приключи вчера, когато бяха обявени резултатите и раздадени съответните купи, медали и грамоти. На всички участници в спортния лагер бяха връчени специалните сертификати на школата на Хънт.

Джими Хънт от три години живее в България. Организираната от него треньорска школа подготвя деца и младежи със сериозни намерения към баскетбола. По покана на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, американецът и секретарят на Националната федерация по баскетбол, Сандра Величкова – Хънт, посетиха миналата година спортната зала Неврокоп Арена където проведоха тренировка с два местни отбора.

„По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, в България няма“, каза Джими Хънт, на закриването на летния спортен лагер в южния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене