Прогноза за времето – 18 август (неделя)

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, след обяд в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°.

Времето в Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 32°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в следобедните часове – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24 – 26°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на водата е 26 – 27°.

Над планините също ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – 13°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево.

След обяд от вторник нататък в низините ще бъде отново горещо. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната – до умерен изток-североизточен вятър. Температурите ще се повишават и в сряда преобладаващите максимални ще са между 31° и 36°.

Около средата на седмицата над източните райони ще има временни увеличения на облачността, валежи са малко вероятни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене