Поредна победа за българските превозвачи благодарение на евродепутата Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки доведе до край битката за изравняването на таксата на цената на гориво на българските камиони, които преминават през Ислямска република Иран.

Днес се състоя среща между евродепутата Джамбазки и Али Акбар Резаи, който е временно управляващ посолството на Ислямска република Иран в София, на която официално бе потвърдено, че тази такса ще бъде изравнена.

Считано от 1 август 2019 г. до второ известие разликата в горивото на транзитно преминаващите български камиони ще бъде изчислявана и получавана при 30 цента на литър.

Това пише в обявление на Министерство на пътищата и градоустройството на Ислямска република Иран, в рамките на част „В“ (С), ал.2, на протокола на Смесения комитет за международен автомобилен транспорт между Ислямска република Иран и Република България от 18 април 2019 г. в София.

Припомняме, че на 12 април тази година бе направена среща между Ангел Джамбазки и  Посланика на Ислямска република Иран Сейед Мохамад Джавад Расули, на която искането за намаляване на таксите бе одобрено.

Тази малка победа за българските превозвачи е важна стъпка за развитието на отношенията между България и ИР Иран.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене