Дават още седмица на португалски халф да се докаже в „Пирин“ (ГД)

„Пирин“ (ГД) задържа поне още седмица кандидат-попълнението Бруно. Футболистът с португалски паспорт дойде малко преди контролата с „Банско“ в събота и записа първи минути с екипа на неврокопчани. 20-годишният халф идва от иберийската държава, където за последно е играл в нискоразредния „Каса де Оро“. Според визитката му се отличава с бързина и добър дрибъл на скорост, но това тепърва ще бъде преценявано в предстоящите проверки с Огняново и гръцки аматьори.

През този период се очаква яснота и около задържането на другия чужденец сред пиринци – Аполо Жорж, който дойде в Гоце Делчев в началото на август и стартира подготовка с отбора. Според местните привърженици, той е по-близо до оставане в селекцията на треньорите Радослав Джугданов и Борис Боянчев, след като срещу банскалии показа доста добри неща и бе сред най-активните на терена. С отбора продължава да се готви и вратарят Димитър Куршумов, който миналия сезон игра за огняновци. Стражът се върна да помогне на родния тим за завръщане в третия ешелон.

Междувременно председателят на Управителния съвет на „Пирин“ (ГД) Атанас Мълчанков опроверга слуховете за напускането на Илия Тафров, Костадин Янев и Любомир Димитров. „Още след контролата в събота казах, че тримата не са на линия заради ангажименти, които не им позволяват да бъдат на стадиона. Явно обаче някой не ме е чул и разбрал, а може друг пък да търси някаква сензация. Те са дали обещание, че ще играят за нашия отбор, и това не подлежи на съмнение. Нормално е да се вярва на дадената дума, както е било винаги при нас. Отсъствието на Благой Пасков едва ли е изненада за някого. Отдавна е ясно, че той не играе в събота, и ние уважаваме личните му съображения. Очакваме развоя на събитията и около Борислав Шабанов, който има проблеми с травма, която му пречи да прави по-интензивни натоварвания. Не изключвам възможността и други да се присъединят към нас и да изградим селекцията си, която някои поставиха под въпрос без време. Работи се по нея и мисля, че ще берем добри плодове“, коментира Ат. Мълчанков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене