Замъка на Косьо Самоковеца се продава

Жена му търси 8 милиона евро за запустелия имот

Легендарният замък на Косьо Самоковеца в курорта Боровец се продава.

Това показва проверка в сайт за недвижими имоти. Емблематичното имение на Константин Димитров, което е построено като символ на огромното му богатство в началото на века, чака новия си собственик от няколко месеца. То е собственост на вдовицата на Самоковеца – Ангелина Димитрова, която е решена да се раздели с него, писа „България Днес“.

В обявата за продан е записано, че „планинското имение е построено в духа на средновековен дворец“, изцяло от естествен камък. Триетажната постройка е с голяма дневна, трапезария, няколко спални и бани към имота, както и външен отопляем басейн. Разполага и с апартамент за обслужващия персонал.

Планинската вила е завършена през 2002 година, месеци преди разстрела на Димитров на площад „Дам“ в Амстердам. Мълвата гласи, че Косьо лично е избирал всяка мебел вътре. Той искал този имот да се превърне в най-луксозното имение в околността. И не пестил никакви средства за тази цел.

Според жители на Самоков, запознати със сделката, Ангелина иска 8 милиона евро за имота. След смъртта на мъжа си, тя не е имала намерения да живее там, но и не искала да го продаде на безценица. Иначе имотът пустее от години. Той е оставен без никакъв надзор и охрана. На места фасадата се руши, няма и служители, които да поддържат всичко. В последно време вандали се опитвали да проникнат в постройката, но били спирани от прозорците, обковани с железни решетки.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене