МЕЖДУНАРОДЕН КЛАС ОТ ДЕЦА ПО ЖИВОПИС ТВОРЯТ РАЗЛОЖКА МОЗАЙКА И ДЕЛОТО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ – В ЛАБИРИНТ ОТ ДУМИ

Международната лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“ превръща Разлог в творческа лаборатория на своетвноизвестни ментори и талантливи деца.

Оживени са класовете по живопис и артквилинг. В класовете по живопис и артквилинг вземат участие над 30 ученици от Националната художествена гимназия и Езикови гимназии в град Пловдив, младежка група от организацията О. К. Е. V. – ГРАД Потсдам, Германия, както и деца от школата по изобразително изкуство в град Разлог. С тях работят художниците Йордан Йорданов (Разлог),Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив)Тази многобройна творческа група реализира два последователни проекта:

ЛАБИРИНТ ОТ ДУМИ, посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия) – изработка на икони и илюстрации по темата.

РАЗЛОЖКА МОЗАЙКА – върху дървени плочки и платна – Разлог и неговата околност през погледа на различни хора и култури. Сътвореното в класа по изобразителни изкуства е представено на изложба в Читалище „15.09.1903г-1909г.” гр. Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене