Свържете се с нас

Новини

В гоцеделчевското село Брезница днес стартира Байрамски футболен турнир

Публикувано

на

Читири футболни тима- ФК„Пирин“ Брезница , Фк „Ореляк 1974″ Льжница Фк „Корниц“ и ФК  „Помак спор“ от гр. Маниса –Турция от днес до 14-ти август  ще се  състезават на стадиона в гоцеселчевското село Брезница в оспорван футболен турнир който е посветен на свещения за мюсюлманите празник  Курбан Байрям .

Футболните  срещи ,заради жегите се провеждат сутрин 9:30 ч., а регламента е  /всеки срещу всеки/.

Всеки ден до края на турнира ще се провеждат по две срещи като днес  на старта на турнира първи на терена  излязоха ФК „Пирин „Брезница и  ФК“ Корница“ ,мачът приключи с  резултат 5-1 .

Вторият  изигран мач в първия ден на  турнира бе между Фк „Ореляк „1974 с.Лъжница – ФК“ Помакспор“от гр.Маниса- Турция който завърши при резултат  5:2. Утре  футболните срещи продължават .

коментара

Новини

Забраниха паленето на стърнища в Банско

Публикувано

на

Кметът на община Банско – Георги Икономов, издаде заповед за забрана на паленето на стърнища, треви, храсти и други растителни остатъци в земеделските земи на територията на общината. Целта е предпазване от пожари и опазване на земеделските земи от увреждания. Заповедта на градоночалника сведена до знанието на кметовете, кметските наместници и ползвателите на земеделски земи в община Банско. Глобите никак не са малки за подобно деяние. На нарушителите ще бъдат налагани санкции на основание член 41а от Закона за опазване на земеделските земи. Размерът на глобата е от 1500 лв. до 6000 лв, а при повторно нарушение – от 2000 лв. до 12 000 лв.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Улеснява се процедурата за регистрация на доставчиците на GPS данни за тол таксуването

Публикувано

на

Улеснява се процедурата за регистрация на доставчиците на GPS данни, които ще се използват за изчисляване на дължимите от тежкотоварните автомобили тол такси. Доставчиците на GPS данни ще предоставят за обработка на националните доставчици на услуги – партньори на Агенция „Пътна инфраструктура“, информация за географското позициониране на техните клиенти по републиканската пътна мрежа.

На база на обработените GPS данни „елките“ на Националното тол управление ще изчисляват дължимата тол такса на съответния тежкотоварен автомобил.

Това предвижда публикуваният за обществено обсъждане проект на промени в Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на  смесена система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние. С измененията  Наредбата се привежда в съответствие с поправките в Закона за пътищата.

Действащата наредба предвижда доставчиците на декларирани (GPS) данни да сключват договор при Общи условия с АПИ, която да обработва и  допълва информацията за изчисляването на дължимите тол такси. С промените в наредбата се предлага да отпадне тази необходимост и да се намалят изискванията към доставчиците на декларирани (GPS) данни, а те да подписват договор с Националните доставчици на услуги и ЕУЕСТ доставчиците. Партньорите на АПИ ще обработват  GPS данните и ще ги превръщат в т.нар. тол декларации, които ще изпращат към тол системата за изчисление на дължимата тол такса. Отпадането на този ангажимент на АПИ няма да изисква допълнителен финансов ресурс.

Същевременно Пътната агенция запазва контролните си функции над дейността на доставчиците на декларирани (GPS) данни, като се предвижда да ги вписва в публичен списък при облекчени условия.

Запазват се изискванията към доставчиците на декларирани данни да притежават валиден сертификат съгласно БДС EN ISO 9001 или еквивалентен документ, да разполагат с техническо оборудване, необходимо за събиране и предоставяне на данни за географското позициониране и изминатите участъци от платената пътна мрежа. Те трябва също така да имат специализиран персонал с опит и с необходимата квалификация, чрез които да могат непрекъснато да изпълняват изискванията на АПИ, както и да имат добра репутация.

С промените в Наредбата се привежда в съответствие със Закона за пътищата премахнатото задължение АПИ да организира разпространението на бордови устройства, регистрацията на ползватели на платената пътна мрежа, директното им отчитане и усвояване на суми от поддържан от тях баланс. Тези дейности ще бъдат изцяло прехвърлени върху търговците, които в различните си качества предоставят  услуги по електронно събиране на пътни такси, като АПИ няма да плаща допълнително за това.

Услугите, предоставяни в разкриваните от АПИ пунктове за продажба, ще бъдат плащане на винетна такса и купуване на маршрутна карта. Тол такса ще може да се плаща в пунктовете за продажба, разкривани от националните доставчици на услуги и от ЕУЕСТ доставчиците.

Проектът на документа може да видите ТУК.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ