Свържете се с нас

Новини

Народно читалище „Виртуален свят“ – гр. Благоевград, взе участие в II International Çanakkale Troia Folk Dance Festival

Публикувано

на

Танцовите състави към Народно читалище „Виртуа­лен свят” – гр. Благоевград, с председател Емил Радев и секретар Гергана Коста­динова, взеха участие в II International Çanakkale Troia Folk Dance Festival За 2-ра по­редна година на приятелство, популяризиране и предста­вяне на традиция и култура се провежда този прекрасен фестивал. Град на мира, ис­тория и природа „Çanakkale“. Фестивалът е в цен­търа на „Çanakkale“. Разказва секретарят на Народно читали­ще „Вирту­ален свят” – гр. Благо­евград Гер­гана Коста­динова.

На фести­вала взеха участие 22 групи от България, Румъния, Гърция Не­пал, Иран, Сърбия Молдова и Украйна. Имаше над 1100 учас­тници от различни възрасти, различни стилове му­зика и танци. Всеки един от тях показ­ваше културата на своята страна, чрез красиви автентични кос­тюми присъщи за страната си. Знамената на всеки един от участниците се вееха с гордо вдигната глава. За 4 дни престой участвахме в два фестивала. Имаше дефиле­та по крайбреж­ната ивица със всички учас­тници. Парадът е невероятно преживяване, публиката ни аплодира снима се с нас, хората много ни се рад­ваха. Организа­торите заедно с участниците обменихме, кол­кото се може пове­че културни прежи­вявания. Основния ни приоритет беше да се забавлява­ме, да танцуваме и чрез танца да пока­жем красотата на пъстри костюми, завладяваща музи­ка кръшни танци, който винаги пред­извикваха вулкан от емоции и бурни аплодисменти у публиката. Разказ­ва секретарят на Народно читалище „Виртуален свят”. Това което направиха чети­рите дни по-красиви и забав­ни беше посещение на град Троя, корабен круиз и вече­рин­ки с много песни и тан­ци над зеле­ната мо­рава, време изпъл­нено със смях и щас­тие…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

 

 

коментара

Политика

Лидерът на ПП „Атака“ подаде оставка като депутат, призова за същото и Джамбазки /ВИДЕО/

Публикувано

на

Лидерът на „Атака“ обясни постъпката си като пример за мъжко поведение и призова за същото и Джамбазки

„Подавам оставката си като депутат от Народното събрание във връзка с кандидатурата ми за кмет на София“, съобщи лидерът на „Атака“ и кандидат за кмет на София Волен Сидеров.

Той отправи покана и към Ангел Джамбазки да постъпи по същия начин. „ Каня и другия кандидат-кмет, който е евродепутат, говоря за Ангел Джамбазки, да подпише същата оставка. Пак ли Джамбазки ще излъже избирателите си? Или този път ще постъпи честно и ще подаде оставката си от Европарламента. Трябва да покажем на хората, че не си играем игрички с тях“, призова лидерът на „Атака“.

Медия

коментара

Продължете с четенето

Политика

Първо в Топ Преса! Цялото МВР Банско с персонална подкрепа за Иван Гешев! Това е достойната кандидатура за главен прокурор!

Публикувано

на

„Няколкото проведени акции на територията на Община Банско на специализираната прокуратура, съвместно с МВР, дълбоката ни професионална експертиза на база анализ на обстановката в държавата ни кара да бъдем безкомпромисни, изразявайки пълната си подкрепа към кандидатурата на професионалиста Иван Гешев, издигната за главен прокурор на Република България“, това е само част от становището на МВР Банско, изразено чрез ръководството му в писмо до „Топ Преса“ след направено наше запитване по повод номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Имаме увереността на топ полицаите от най-известния ни и елитен зимен курорт, че под ръководството на Иван Гешев държавното обвинение ще се води само и единствено от професионални принципи, законност и така чаканата от обществото ни справедливост.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ