Свържете се с нас

Таблоид

Инвеститор от Гоце Делчев с предложение за създаване на насаждения от Френско грозде /Касис/ край Мусомища

Публикувано

на

Гоцеделчевско дружество е внесло в  община Гоце Делчев инвестиционно предложение с наименование  „ Създаване на насаждения от Френско грозде /касис/“ в местността „Ташлъка“в землището на село Мусомища по подмярка 4.1.“Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година в имот частна общинска собственост от 75.789 декара .

Дружеството  притежава договор за покупко -продажба на имота върху който ще засади масивите си  от Френското грозде  , който имат е частна общинска собственост  вписан в Службата по вписванията в РС Гоце Делчев ,с дв.вх.рег. № 1269,акт№174,том 5.

Необходимото поливане ще се извършва със система за напояване и вода от цистерни – водоноски,а битовите отпадъци, ще се извозват до сметище определено от общината.

Според посочените срокове в инвестиционното предложение на засаждането на масива с касис  ,ще се извърши през месеците октомври и ноември .

Становища, констатации, мнения и възражения, за инвестиционното предложение могат да се подават в рамките на 14 дневен срок, от датата на обявяване, до Директора на РИОСВ – Благоевград и кмета на община Гоце Делчев.

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ