Консултации за определяне състава на общинската избирателна комисия в община Гърмен насрочи кмета Минка Капитанова

Във връзка с предстоящите изборите за общински съветници и  за кметове на 27.10.2019 г., на основание  чл. 75 от Изборния кодекс и със заповед  № 91-00 от 08.08.2019 г., кмета на община Гърмен Минка Капитанова насрочи консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия .

Консултациите  за  определяне състава на ОИК-Гърмен  ще се проведат  на 19.08.2019 г. (понеделник), от 15.00 часа, в заседателната зала на Общинска администрация , на ул. „Първа“ № 35.

 

Кмета на общината Капитанова  е  изпратила  покани    за участие  в консултациите до лидерите на  парламентарно  представените политически партии  и коалиции регистрирани на територията на община Гърмен  , както следва : До,

ПП „ГЕРБ“

КП „БСП за България“

КП „Обединени патриоти“

ПП „ДПС“

ПП „ВОЛЯ“

ПП „ВМРО – БНД“ и

КП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“

 

Консултациите са публични. В тях участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Съгласно чл. 75, ал. 3 и ал. 4 от ИК представителите на партиите или коалициите от партии да представят следните документи:

  1. Писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа:

– имената и ЕГН на предложените лица;

– длъжността в комисията, за която се предлагат;

– образование – задължително висше, специалност;

– партия или коалиция, която ги предлага;

– телефон за връзка  с предложеното за член на ОИК лице;

– декларация от всяко лице, предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

  1. Заверено от партията копие на удостоверението за актуално правно състояние на партията издадено не по-рано от 16 юли 2019 г. (датата на насрочване на изборите) или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция;
  2. Пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица;
  3. Копие от диплома за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай, че все още няма издадена диплома)
  4. Към предложението по т. 1 да се представи Списък за резервните членове на партиите и коалициите, които да заместят предложените от тях лица в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на комисията не участва в заседанията й повече от 10 дни. Списъкът трябва да съдържа данните посочени в т. 1., се казва още в поканата и заповедта .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене