Свържете се с нас

Таблоид

Консултации за определяне състава на общинската избирателна комисия в община Гърмен насрочи кмета Минка Капитанова

Публикувано

на

Във връзка с предстоящите изборите за общински съветници и  за кметове на 27.10.2019 г., на основание  чл. 75 от Изборния кодекс и със заповед  № 91-00 от 08.08.2019 г., кмета на община Гърмен Минка Капитанова насрочи консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия .

Консултациите  за  определяне състава на ОИК-Гърмен  ще се проведат  на 19.08.2019 г. (понеделник), от 15.00 часа, в заседателната зала на Общинска администрация , на ул. „Първа“ № 35.

 

Кмета на общината Капитанова  е  изпратила  покани    за участие  в консултациите до лидерите на  парламентарно  представените политически партии  и коалиции регистрирани на територията на община Гърмен  , както следва : До,

ПП „ГЕРБ“

КП „БСП за България“

КП „Обединени патриоти“

ПП „ДПС“

ПП „ВОЛЯ“

ПП „ВМРО – БНД“ и

КП „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“

 

Консултациите са публични. В тях участват парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите може да участват и други партии и коалиции.

Съгласно чл. 75, ал. 3 и ал. 4 от ИК представителите на партиите или коалициите от партии да представят следните документи:

  1. Писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа:

– имената и ЕГН на предложените лица;

– длъжността в комисията, за която се предлагат;

– образование – задължително висше, специалност;

– партия или коалиция, която ги предлага;

– телефон за връзка  с предложеното за член на ОИК лице;

– декларация от всяко лице, предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

  1. Заверено от партията копие на удостоверението за актуално правно състояние на партията издадено не по-рано от 16 юли 2019 г. (датата на насрочване на изборите) или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция;
  2. Пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица;
  3. Копие от диплома за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай, че все още няма издадена диплома)
  4. Към предложението по т. 1 да се представи Списък за резервните членове на партиите и коалициите, които да заместят предложените от тях лица в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на комисията не участва в заседанията й повече от 10 дни. Списъкът трябва да съдържа данните посочени в т. 1., се казва още в поканата и заповедта .

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ