Окончателно! Край на политическата клоунада в Благоевград! ВАС заби звучен шамар на съветничката-адвокат Г. Янчева от БСП, отхвърли жалбата и за детрониране на кмета Камбитов

Опозицията се облегна на неправилно интерпретиран член от закона за местното самоуправление. Член 41 бе пилонът за разюзданите опозиционерски страсти в искането им да намерят камъка, който да преобърне „танка Камбитов“

Върховният административен съд на Република България сложи край на политическата клоунада в Благоевград, разиграна от така наречената местна опозиция. С решение от днес ВАС потвърди определението на Административен съд – Благоевград, с което бе отхвърлена жалбата на Гергана Янчева, съветник от БСП.

Адвокат Янчева обжалва решение на Административен съд Благоевград по добилия известност казус „Камбитов“, съдържащ искането на опозицията, кметът да бъде освободен от поста, заради това, че в рамките на няколко дни в началото на мандата си, е бил управител на фирма.

В мотивите си ВАС подробно обяснява защо жалбоподателката Янчева не може да промени определението на Административния съд в Благоевград, като посочва, че ПРЕДСТАВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПОЛЗА НА КАМБИТОВ СА КАТЕГОРИЧНИ:

Има образувано дело, с което той навреме и в срок е поискал заличаване на спорното обстоятелство в Търговския регистър

Няма нарушение на закона

И в никакъв случай не е погазен развявания от опозиционерите чл. 41 от ЗМСМА. РЕШЕНИЕТО НА ВАС Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ

БЕЗПОЧВЕНИЯ ЕНТУСИАЗЪМ НА ОПОЗИЦИЯТА бе попарен –

Не успя и БСП, представлявано от адвокат Гергана Янчева, да събори градоначалника от поста му.

ПАРТИЯТА, бе последната надежда ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, чиято ударна сила бяха 4-има общински съветници от местната опозиция, да получат възмездие за усилията по чл. 41 от Закона за местното самоуправление и да детронират кмета.

Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и протестъра Н. Кутанов, направиха пътека до институциите, прокламирайки чл. 41 за нарушен и погазен, но съдът ги отхвърли като лица, които нямат правен интерес за искането си. Затова към тях се присъедини и политическа партия БСП, която има правен интерес, но както се оказа няма юридически възможности за оспорването на съдебното решение и детрониране на градоначалника.

Върховните магистрати, както и магистратите от Административен съд Благоевград, показаха на местните опозиционери, че за тълкуването и обжалването на съдебно решение се иска абсолютна компетентност и добро познаване на текстовете от закона. Своеволните интерпретации на членове и алинеи не минават пред безпристрастния и компетентен български съд.

Всъщност това, че неправилно анализират член 41 от закона, заяви на юристите сред опозиционерите и кметът Камбитов, веднага след като тръгна сагата за детронирането му по този текст.

Три институции – ОИК и две съдилища отхвърляха жалбите на опозицията в Благоевград, за която чл. 41, се оказа пилонът, около който се разюздаха страстите им. ЧЛЕН 41 бе „стълбът на надеждата им“, че са успели да намерят начин да отстрелят предизборно благоевградския кмет. Е, и този балон се спука при това с гръм и трясък. ПОРЕДНИЯТ! Атанас Камбитов за пореден път показа, че ЗАКОННОСТТА в действията му, връзва ръцете и ограничава възможностите на местната опозиция В ЖАЛКИТЕ ИМ ОПИТИ ИМ ДА ГО ДИСКРЕДИТИРАТ И В ОЩЕ ПО ЖАЛКИТЕ ИМ НАПЪНИ ДА ГО ДЕТРОНИРАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО.

Само месеци ни делят от големия финал на ожесточената война, която опозицията в Благоевград води срещу кмета Камбитов повече от година. ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ ГУБИХА ВСЯКА БИТКА СРЕЩУ ГРАДОНАЧАЛНИКА ДО МОМЕНТА. ИСТИНСКИЯТ СБЛЪСЪК предстои в края на октомври, когато електоратът ще НАНЕСЕ ФИНАЛНИЯ УДАР Ще сложи край на НЕЧИИ НАДЕЖДИ И СТРЕМЛЕНИЯ. ГЛАСЪТ НАРОДЕН ЩЕ ОТРЕДИ МЯСТОТО НА ВСЕКИ, СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ МУ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА И НЕГОВИТЕ ЖИТЕЛИ.

А дотогава, както е тръгнало, ще продължаваме да сме свидетели на политическа клоунада, циркаджилъци и цинични политически хватки по пътя към властта и управлението на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене