Свържете се с нас

Политика

Окончателно! Край на политическата клоунада в Благоевград! ВАС заби звучен шамар на съветничката-адвокат Г. Янчева от БСП, отхвърли жалбата и за детрониране на кмета Камбитов

Публикувано

на

Опозицията се облегна на неправилно интерпретиран член от закона за местното самоуправление. Член 41 бе пилонът за разюзданите опозиционерски страсти в искането им да намерят камъка, който да преобърне „танка Камбитов“

Върховният административен съд на Република България сложи край на политическата клоунада в Благоевград, разиграна от така наречената местна опозиция. С решение от днес ВАС потвърди определението на Административен съд – Благоевград, с което бе отхвърлена жалбата на Гергана Янчева, съветник от БСП.

Адвокат Янчева обжалва решение на Административен съд Благоевград по добилия известност казус „Камбитов“, съдържащ искането на опозицията, кметът да бъде освободен от поста, заради това, че в рамките на няколко дни в началото на мандата си, е бил управител на фирма.

В мотивите си ВАС подробно обяснява защо жалбоподателката Янчева не може да промени определението на Административния съд в Благоевград, като посочва, че ПРЕДСТАВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА В ПОЛЗА НА КАМБИТОВ СА КАТЕГОРИЧНИ:

Има образувано дело, с което той навреме и в срок е поискал заличаване на спорното обстоятелство в Търговския регистър

Няма нарушение на закона

И в никакъв случай не е погазен развявания от опозиционерите чл. 41 от ЗМСМА. РЕШЕНИЕТО НА ВАС Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ

БЕЗПОЧВЕНИЯ ЕНТУСИАЗЪМ НА ОПОЗИЦИЯТА бе попарен –

Не успя и БСП, представлявано от адвокат Гергана Янчева, да събори градоначалника от поста му.

ПАРТИЯТА, бе последната надежда ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, чиято ударна сила бяха 4-има общински съветници от местната опозиция, да получат възмездие за усилията по чл. 41 от Закона за местното самоуправление и да детронират кмета.

Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и протестъра Н. Кутанов, направиха пътека до институциите, прокламирайки чл. 41 за нарушен и погазен, но съдът ги отхвърли като лица, които нямат правен интерес за искането си. Затова към тях се присъедини и политическа партия БСП, която има правен интерес, но както се оказа няма юридически възможности за оспорването на съдебното решение и детрониране на градоначалника.

Върховните магистрати, както и магистратите от Административен съд Благоевград, показаха на местните опозиционери, че за тълкуването и обжалването на съдебно решение се иска абсолютна компетентност и добро познаване на текстовете от закона. Своеволните интерпретации на членове и алинеи не минават пред безпристрастния и компетентен български съд.

Всъщност това, че неправилно анализират член 41 от закона, заяви на юристите сред опозиционерите и кметът Камбитов, веднага след като тръгна сагата за детронирането му по този текст.

Три институции – ОИК и две съдилища отхвърляха жалбите на опозицията в Благоевград, за която чл. 41, се оказа пилонът, около който се разюздаха страстите им. ЧЛЕН 41 бе „стълбът на надеждата им“, че са успели да намерят начин да отстрелят предизборно благоевградския кмет. Е, и този балон се спука при това с гръм и трясък. ПОРЕДНИЯТ! Атанас Камбитов за пореден път показа, че ЗАКОННОСТТА в действията му, връзва ръцете и ограничава възможностите на местната опозиция В ЖАЛКИТЕ ИМ ОПИТИ ИМ ДА ГО ДИСКРЕДИТИРАТ И В ОЩЕ ПО ЖАЛКИТЕ ИМ НАПЪНИ ДА ГО ДЕТРОНИРАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО.

Само месеци ни делят от големия финал на ожесточената война, която опозицията в Благоевград води срещу кмета Камбитов повече от година. ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ ГУБИХА ВСЯКА БИТКА СРЕЩУ ГРАДОНАЧАЛНИКА ДО МОМЕНТА. ИСТИНСКИЯТ СБЛЪСЪК предстои в края на октомври, когато електоратът ще НАНЕСЕ ФИНАЛНИЯ УДАР Ще сложи край на НЕЧИИ НАДЕЖДИ И СТРЕМЛЕНИЯ. ГЛАСЪТ НАРОДЕН ЩЕ ОТРЕДИ МЯСТОТО НА ВСЕКИ, СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ МУ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ГРАДА И НЕГОВИТЕ ЖИТЕЛИ.

А дотогава, както е тръгнало, ще продължаваме да сме свидетели на политическа клоунада, циркаджилъци и цинични политически хватки по пътя към властта и управлението на Благоевград.

коментара

Политика

Досегашния председател на ОИК- Гърмен, адв. Катя Кардашева е предложението на ГЕРБ за нов мандат на днешните консултации

Публикувано

на

ГЕРБ Гърмен  отиват днес на консултациите при кмета Минка Капитанова за избор на състав  на ОИК  с предложение , досегашният председател  адв. Катя Кардашева отново да застане начело  на Общинската Избирателна  комисия в общината .

Председателското място  в ОИК  според квотата се пада на управляващите от  ГЕРБ и  адв- Кардашева  ще бъде единствената кандидатура научи Топ Преса в аванс .

Консултациите  за избор на  състав на ОИК  Гърмен са насрочени за  днес от  15 часа на които със свои предложения ще се явят парламентарно  представените  партии и движения на територията на община Гърмен .

На консултациите днес се очаква отново да има спорове за заместник председателските места и  секретарското в ОИК –Гърмен .

На изборите през 2015 година се наложи ЦИК  служебно да  назначи  там зам. председатели  заради споровете .

За новият стар председател на ОИК  Гърмен адв. Катя Кардашева това ще бъде втори мандат като председател на ОИК –Гърмен .Два мандата преди това , тя бе  секретар и в ОИК Гоце Делчев .

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВМРО: Искаме премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления!

Публикувано

на

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения.

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение, която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество.

Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години. Преди Кристин има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

– Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

– Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

– 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

– Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

– Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13 годишната си дъщеря и т.н и т.н.

Да не пропускаме десетките известни случаи на възрастни жени, с които не веднъж са се гаврили подобни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово” на Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно момче. Нечовешки акт, ненормално и подчертаващо сериозността и мащабите на проблема деяние, свързано с несоциализираните маси от обществото.

А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализираха България последните месеци.

Ето защо ние от ВМРО сме категорични, че подготвените от нас промени в НПК за отпадането на съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3 трябва да отпадне, особено при подобни тежки престъпления. Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак.

Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави.

Нека се повдигне отново и темата за правомощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения. С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя.

Тук идва и мястото на Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие.

Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ