Свържете се с нас

ВИДЕО

Зов за помощ! Да помогнем на Микаела от Благоевград

Публикувано

на

12- годишната Микаела води ежедневна борба с епилепсията! Вследствие на тежките пристъпи, тя не може да ходи, не може да говори и дори няма самостоятелен седеж. Микаела е с гръбначно изкривяване, което е резултат от залежаването. Въпреки редовния прием на лекарства, Микаела получава ежедневни пристъпи. След обстойни изследвания, лекарите в турската болница „Аджибадем“ препоръчват поставянето на вагусов стимулатор. Целта е с помощта на стимулатора да спрат тежките пристъпи. Борбата е да се подобри здравословното ѝ състояние и да се развие максимално нейния потенциал. Всеки пристъп я връща назад. Надеждата е след поставянето на вагусовия стимулатор  да спрат  пристъпите ѝ. След това е нужна усилена рехабилитация, за да се подобри състояние на Микаела.

На гости съм в дома на Иван и Елена. Те са родители на 12-годишната Микаела, която се нуждае от операция в болница „Аджибадем“ – Турция. Хубавото е, че парите са почти събрани. Остават още 19 000 лв. Защо операцията не се направи тук в България?

– Защото никой не ни каза, че е възможно да се направи операция за епилепсия в България. Разбрахме го като се върнахме от Турция впоследствие. Обаче нямат опит при деца. В България са направени две – три такива операции в София, но нямат този опит, както в Турция. Никой не ни беше казал преди да отидем в Турция да направим поне един ядрено магнитен резонанс.

Защо се получава това разминаване между родителите на болни деца, институциите и лекарите? Защо я няма връзката, като се знае, че това дете е болно… защо да не лекува тук?

– Всички знаят, че системата е тотално унищожена. Няма никаква връзка между нас. Абсолютно никаква връзка и гледаме да се спасяваме поединично. Както си набавяме лекарства от чужбина, защото тук ги няма. Всъщност се знае, че има такива болни деца, които се нуждаят от тези лекарства. Не само деца, а и възрастни.

Какви са другите ви съпътстващи трудности? Количката ви е специална. Колко струва тя?

– 3 500 лв. Тя не е с всички екстри, за да е по-евтина.

Това е отвратително. Да продаваш нещо, което е толкова необходимо на болни хора на такава висока цена. Иване, ти като мъж, според теб колко струва тази количка?

– Като пример ще дам, че съм купувал гуми за тази количка по 15-20 лв., а в сайта откъдето закупихме самата количка те са по 200 лв. бройката. Едно чадърче е 150 лв…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

ВИДЕО

По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, няма в България /ВИДЕО/

Публикувано

на

Вчера, в спортната зала Неврокоп Арена в Гоце Делчев прилючи третия Национален спортен лагер за ученици с влечение към баскетбола. Инициативата е на бившият американски баскетболист, играч в NBА, САЩ, Джими Хънт. Хънт, заедно с екипа си от двама американеца и един англичанин представляват треньорска школа от експерти по баскетбол които провеждат и ежегоден, летен лагер за ученици, в различни градове в България.

Тази година, над 50 деца от цяла България се записаха да участват в лятната спортна академия на Джими Хънт и екипа му. Благодарение спонсорството на местни бизнесмени, шест деца от Гоце Делчев се включиха в спортният лагер на американеца. Децата бяха посвещавани в тайните на баскетбола от спортните експерти. Участниците бяха разпределени в отбори от по трима души които проведоха турнир помежду си. Турнирът приключи вчера, когато бяха обявени резултатите и раздадени съответните купи, медали и грамоти. На всички участници в спортния лагер бяха връчени специалните сертификати на школата на Хънт.

Джими Хънт от три години живее в България. Организираната от него треньорска школа подготвя деца и младежи със сериозни намерения към баскетбола. По покана на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, американецът и секретарят на Националната федерация по баскетбол, Сандра Величкова – Хънт, посетиха миналата година спортната зала Неврокоп Арена където проведоха тренировка с два местни отбора.

„По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, в България няма“, каза Джими Хънт, на закриването на летния спортен лагер в южния град.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Симитлийският рапър Герински пусна ново видео!

Публикувано

на

Здравей, Марио, поздравления за новото видео, какво ще ни разкажеш за него ?

– Здравейте, Благодаря ви, като цяло нямам много за разказване, идеята за видеото беше да е супер елементарно и да е на място на което не сме снимали до сега и мисля, че се получи. Избрах да снимаме на язовира в Логодаж, мое любимо място, а вярвам, че също и на много други. Няма сложни кадри, няма ефекти, заложихме единствено на качествена картина, ефектите се използват да прикрият дефектите, това обаче го оставихме натурално.

Една част от участниците май сме ги виждали в „Кнтрасти“…

– Да, Тони Христова беше по план да я снимаме във видеото, Радо обаче – не, с него стана напълно случайно, уж дойде само за придружител и да ми прави  компания, пък то какво се получи… но и с двамата съм работил преди това, и се  познаваме което спомогна работата да върви по-леко. Aбе направо си беше по

вода. Новото попълнение е Димитрина Найденова, с нея никога не бяхме работили  заедно и си беше жив цирк докато се напаснем. Посмяхме се доста, но си свършихме работата в крайна сметка.

В текста на песен споменаваш името ми и с леко заобикаляне споменаваш и ТОП ПРЕСА, я кажи защо така заобиколно, а не спомена името директно, да направиш малко реклама, поне?

– Защото няма смисъл, първо ще излезе нещо като, че все едно се подмазвам и второ – ТОП ПРЕСА е медия която няма нужда от реклама. Кой в югозапаза не знае ТОП ПРЕСА? А споменавайки “Байрактарски”, то все едно съм казал Топ Преса! 😉

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ