Гоце Делчев три дни в плен на жандармерията! Вижте защо!

20 Буса Жандармерия ще правят „компания“ три дни на кримиконтингента в Гоце Делчев. В ход е операция „Респект“ в района на общините Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. Ще бъдат проведени разпити и проверки на доста лица с регистрация в МВР, разследвани за участие в ОПГ и наблюдавани за извършване на престъпления.

Основна мишена са и ромските махали. Специализирана полицейска акция се провежда в ромските махали на Благоевград, село Микрево, община Струмяни и Склаве, Петричко. Първо жандармерия окупира входно- изходните трасета на махалата в Благоевград още миналата нощ.  Същото се очаква и да се случи в Гоце Делчев.

В махалата настъпи паника и сред ромите се пусна мълвата,че явно багери ще идват да им блъскат къщите. Но се оказа,че акцията е за противодействие на битовата престъпност и няма конкретен повод.

Респектира се контингента, проверяват се личните карти на хората, както и всички автомобили.  Официална информация за акцията няма, но се твърди,че тя е разпоредена лично от главния секретар на МВР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене