Как авджиите да ловуват безопасно?

Откриването на ловния сезон на 10 август събра на среща в Симитли ръководителите на лова в Сдружение „ЛРД-Сокол 1911” Благоевград.

Срещата беше организирана от Сдружението и заради необходимостта от предприемане на спешни мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на АЧС /Африканска чума по свинете/.

На срещата присъстваха председателят на УС на Сдружение „ЛРД-Сокол 1911” Благоевград Иван Василев, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, д-р Костадин Костадинов – представител на БАБХ, инж. Иван Герин – директор на ТП ДГС Симитли, Кирил Граховски – представител на служба КОС при МВР, както и ловци, избрани за ръководители на лова от дружинките в Сдружението.

Присъстващите бяха запознати с най-новата информация по отношение на разпространението на АЧС и необходимите действия за ограничаване на разпространението й, правила за безопасно ловуване, задълженията на ръководителя на лова и осъществяваните от него функции.

Обърнато беше специално внимание на мерките, предприети от Сдружението, ДГС, БАБХ и другите институции, по отношение на противодействието на АЧС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене