Свържете се с нас

Политика

СКАНДАЛ! ГЕРБ ХАДЖИДИМОВО НА БУНТ СРЕЩУ Топ Преса заради виц свързан с кандидат кметът Лазар Папазов!

Публикувано

на

“ На миналите избори в Хаджидимово. След поредна предизборна сбирка кандидат кметът Лазар Папазов известен като Пинко се връща вкъщи яко наквасен и започва да се увърта около жена си. Тя го отблъсква:
– О, я ме остави! Писна ми от теб! Иди да се погледнеш в огледалото!
– Какво, вече и по огледалото ли ме показват!?- отговорил Пинко.“ Този виц публикуван от наш автор на една от фен страниците на Топ Преса, в социалната мрежа фейсбук, разпали невиждани страсти. Медията ни е заплашена на лични съобщения с тормоз, съд и прокуратура… То и друг път сме били тормозени заради политически виц, ама този път ни е странно че кандидат кмет на ГЕРБ и неговит ехора реагират по този начин. До колкото знаем, партия ГЕРБ е дясна и демократична партия, толерираща свободата на словото и свободата на медиите, видимо Лазар Папазов и неговите хора от ГЕРБ – Хаджидимово, обаче не споделят принципите си на собствената си партия. Вицът е определен като „клевета“, , „лъжа“ и „престъпление“…. за тези коит он езнаят какво е виц сме длъжни да разясним – Вицът представлява кратка история с хумористична насоченост, която может да бъде използвана в различни ситуации като средство за социализация или начин за привличане на вниманието и забавляване на по-големи групи от хора. Вицът е показване на хумор, в който думите се използват в специфична и добре дефинирана наративна структура, за да накара хората да се смеят и не е предназначена да бъде възприемана сериозно. Той приема формата на история, обикновено с диалог, и завършва с ударна линия. Именно в линията на удара аудиторията осъзнава, че историята съдържа второ, противоречиво значение. Това може да стане чрез игра на думи или друга игра с думи като ирония, логическа несъвместимост, глупост или други средства. Лингвистът Робърт Хетцрон предлага дефиницията:Вицът е кратък хумористичен текст на устна литература, в който забавлението завършва в последното изречение, наречено „punchline”… Всъщност основното условие е напрежението да достигне най-високото си ниво в самия край. Не трябва да се добавя никакво продължаване на напрежението. Що се отнася до това, че е „устно“, вярно е, че шегите могат да се появят отпечатани, но при по-нататъшно прехвърляне няма задължение да се възпроизвежда текстът дословно, както в случая с поезията. В България обаче от партия ГЕРБ – Хаджидимово, дърожат авторът на въпросни виц да влезе в затвора, както беше по времето на БКП. Това се казва демократи. Поведението им е глупаво и просташко и най – вече, ни показва че сме на прав път. Смело ще продължим напред с вицовете, защото тази политическа лудост на егото и жаждата за власт, може да бъде смазана само с ирония. Станахте за подигравка хаджидимовски гербери, четири годин ив инямаше да се покажете, а сега демострирате власт и увереност. Няма да стане!

коментара

Политика

Досегашния председател на ОИК- Гърмен, адв. Катя Кардашева е предложението на ГЕРБ за нов мандат на днешните консултации

Публикувано

на

ГЕРБ Гърмен  отиват днес на консултациите при кмета Минка Капитанова за избор на състав  на ОИК  с предложение , досегашният председател  адв. Катя Кардашева отново да застане начело  на Общинската Избирателна  комисия в общината .

Председателското място  в ОИК  според квотата се пада на управляващите от  ГЕРБ и  адв- Кардашева  ще бъде единствената кандидатура научи Топ Преса в аванс .

Консултациите  за избор на  състав на ОИК  Гърмен са насрочени за  днес от  15 часа на които със свои предложения ще се явят парламентарно  представените  партии и движения на територията на община Гърмен .

На консултациите днес се очаква отново да има спорове за заместник председателските места и  секретарското в ОИК –Гърмен .

На изборите през 2015 година се наложи ЦИК  служебно да  назначи  там зам. председатели  заради споровете .

За новият стар председател на ОИК  Гърмен адв. Катя Кардашева това ще бъде втори мандат като председател на ОИК –Гърмен .Два мандата преди това , тя бе  секретар и в ОИК Гоце Делчев .

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВМРО: Искаме премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления!

Публикувано

на

Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения.

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение, която идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество.

Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години. Преди Кристин има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

– Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

– Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

– 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

– Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

– Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13 годишната си дъщеря и т.н и т.н.

Да не пропускаме десетките известни случаи на възрастни жени, с които не веднъж са се гаврили подобни изверги, както и изнасилванията на момчета, последното от които беше в квартал „Секирово” на Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно момче. Нечовешки акт, ненормално и подчертаващо сериозността и мащабите на проблема деяние, свързано с несоциализираните маси от обществото.

А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализираха България последните месеци.

Ето защо ние от ВМРО сме категорични, че подготвените от нас промени в НПК за отпадането на съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3 трябва да отпадне, особено при подобни тежки престъпления. Това само води до регресия при престъпниците, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват пак.

Категорични сме, че института на неизбежната отбрана също трябва да бъде разширен и внедрен в наказателната юриспруденция максимално бързо и отваряме за дебат въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави.

Нека се повдигне отново и темата за правомощията на органите на реда. Полицаите и военнослужещите трябва да имат самочувствието, че са защитени от държавата и гражданите при изпълнението на служебните си задължения. С риск да бъдем отново охулени от пролибералните среди и защитниците на човешките права от средите на НПО-сектора, ние няма да отстъпим от исканията си, които отстояваме от години и за които днес сме категорични, че българското общество е узряло и ги подкрепя.

Тук идва и мястото на Концепцията на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси. Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие.

Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ