Неврокопчанин спря Хегемона, Съни Дяков аут от групата

Неврокопчанинът Илко Пиргов спря победния път на Хегемона „Лудогорец“ в родната Първа лига. Вратарят спаси отсъдената в полза на разградчани дузпа и „Локомотив“ стигна до подялба на точките с 1:1 на Лаута. Стражът показа рефлекс в 10-та мин. при удара от 11-те метра на новата звездна покупка на осемкратните шампиони Дан Битон.

Хванах дузпата с късмет и шесто чувство. Когато един вратар направи това, идва голяма доза увереност и самочувствие и на самия него, и на съотборниците, коментира героят на двубоя, който заслужи бутилката ритуално шампанско за играч на мача, като събра 33.08 процента от вота. След него се наредиха защитникът на зелените Сисиньо с 27.82 и авторът на гола за смърфовете Карагерен с 18.05, който с попадението си в 60-та мин. изведе домакините напред в резултата. Хикса фиксира скоро след това Вандерсон.

Наставникът на пловдивското „Юве“ Бруно Акрапович изрази убеденост, че Пиргов е щял да хване и втора дузпа, ако я отсъди реферът. За такава претендираха гостите след почивката, но арбитърът Станислав Тодоров не поддаде, а най-толерираният от съдиите отбор у нас не се посвени да пусне жалба срещу международника от Шумен. В състава на лудогорци въобще не фигурираше капитанът Светослав Дяков, на когото треньорският щаб напоследък отрежда ролята на втора цигулка. Старшията Стойчо Стоев оправда изваждането на Съни  от групата с настинка и висока температура, което му попречило да тренира през седмицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене