Условна присъда с три години изпитателен срок, 200 лв. глоба и 3 месеца без книжка за 39 годишен от Рибново

39 годишния  Д. Д. С. от гърменското село Рибново се призна по време на съдебно заседание в Районен съд Гоце Делчев за виновен за това ,че  на 26.07.2019 година, по ул. „Първа“ в село Рибново е  управлявал МПС – лек автомобил марка „Опел“ модел „Зефира“ с концентрация на алкохол 1.41 на хиляда, установено по надлежния ред от полицейски служители които са спрели пияния водач за проверка .

Според съдийския състав ,престъплението е извършено с пряк умисъл  заради което съдът наложи   на Д.Д.С . от Рибново наказание “Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца.

На основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание “Лишаване от свобода”бе отложено  за срок от 3 години, считано от влизане в сила на постигнатото споразумение.

На обвиняемия Д. Д. С. за извършеното престъпление бе наложено още  и кумулативно предвиденото наказание „Глоба” в размер на 200лева и  наказание „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 3 месеца, считано от 26.07.2019г.

 

Съдебният състав  осъди Д. Д. С. от Рибново , да заплати в полза на ОД на МВР Благоевград  и сумата в размер на 87 лева, представляваща разноски по делото на досъдебното производство, както и да заплати на РС Гоце Делчев държавна такса  в размер на 5.00 лева за издаване на изпълнителен лист.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене