Свържете се с нас

Таблоид

Условна присъда с три години изпитателен срок, 200 лв. глоба и 3 месеца без книжка за 39 годишен от Рибново

Публикувано

на

39 годишния  Д. Д. С. от гърменското село Рибново се призна по време на съдебно заседание в Районен съд Гоце Делчев за виновен за това ,че  на 26.07.2019 година, по ул. „Първа“ в село Рибново е  управлявал МПС – лек автомобил марка „Опел“ модел „Зефира“ с концентрация на алкохол 1.41 на хиляда, установено по надлежния ред от полицейски служители които са спрели пияния водач за проверка .

Според съдийския състав ,престъплението е извършено с пряк умисъл  заради което съдът наложи   на Д.Д.С . от Рибново наказание “Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца.

На основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание “Лишаване от свобода”бе отложено  за срок от 3 години, считано от влизане в сила на постигнатото споразумение.

На обвиняемия Д. Д. С. за извършеното престъпление бе наложено още  и кумулативно предвиденото наказание „Глоба” в размер на 200лева и  наказание „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 3 месеца, считано от 26.07.2019г.

 

Съдебният състав  осъди Д. Д. С. от Рибново , да заплати в полза на ОД на МВР Благоевград  и сумата в размер на 87 лева, представляваща разноски по делото на досъдебното производство, както и да заплати на РС Гоце Делчев държавна такса  в размер на 5.00 лева за издаване на изпълнителен лист.

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ