Насрочват търгове и конкурси за наем на обекти и маси в новия пазар в Гоце Делчев

ОБС Гоце Делчев гласува увеличение на кредита на  „Общински пазари „ за довършителните дейности ,насрочват търгове и конкурси за наем на обекти и маси

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев на последното си заседание приеха  Докладна записка от управителя на „Общински пазари“  Ангел  Баталов с която той направи пред старейшините предложение за увеличаване на кредита за довършване  на сградата  и други дейности с още 50-60  000 лева .

Предстоят  провеждане и на  два конкурса за   два от обектите за месечен наем както и публични търгове  за  седем обекта с първоначална цена за наем от 150 лева , което също бе гласувано на последното заседание на ОБС преди  съветниците да излядат в лятна ваканция до месец септември .

Изграждането на новото  тържище в Гоце Делчев  което включва не само ремонти , но и благоустрояване  на района, където всеки понеделник и петък се продават промишлени стоки, плодове, зеленчуци, мед, яйца и други произведени в региона хранителни продукти, отдавна е бе в дневният  ред на  управата и ръководството на  „Общински пазари“  в Гоце Делчев .

В първия етап се ремонтира промишленото тържище, после е предвидено  да се  обнови и кооперативният пазар.

Ще бъдат  сменени  според проекта  ,старите сергии с нови, ще се монтира специално винилово покритие, ще се поставят и навеси.

Сметките сочат, че за осигуряване на средства за ремонта на сергиите и двуетажната сграда, която е част от собствеността на общинската фирма „ Общински  пазари в Гоце Делчев , са необходими около 300 000 лева.

Повечето пари – близо 200 000 лева, са собствени средства, които са натрупани от печалбата на общинското предприятие .

За  останалите 100 000 лева  се вземат  кредити от банка като  Дружеството само ще обслужва заема с част от печалбата си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене