Бащата на хандбала в Гоце Делчев си отиде на 87 г.

На 87-годишна възраст си отиде бащата на хандбала в Гоце Делчев Атанас Карабельов. Именно почетният председател на ХК “Пирин” е човекът, който преди 55 г. поставя основите на този спорт в южния град. Под негово ръководство местният клуб постига многобройни успехи на регионално и национално ниво.

„Винаги е впечатлявал с отношението си към спорта като цяло и остава в съзнанието на местната общественост със своята отдаденост на каузата да се гради добро име на родния Гоце Делчев. “Той остава в сърцата ни завинаги. Към всички нас се отнасяше като баща, с грижа. Понякога либерален, при нужда строг, даде голям принос в изграждането ни не само като състезатели, но най-вече като личности.

Учеше ни на борбеност, да бъдем колектив, на уважение един към друг, но и към противника, да се раздаваме до последно в името на обща цел. Правеше от нас приятели. Едва ли има човек от нас, който да не му е благодарен. Помагаше ни в трудните моменти, даваше съвети и помогна да бъдат изградени немалко специалисти.

До последния си дъх Атанас Карабельов не отстъпи от принципите си и от грижата за клуба. За жалост ни напусна, но остави ярки следи в историята на града ни и на спорта в Гоце Делчев”, заяви един от многобройните му възпитаници Николай Пиргов.

Освен настоящия главен треньор на неврокопчани, сред възпитаниците на Ат. Карабельов са познатите не само на местните фенове Тодор Нановски, Стоян Зортев, Йордан Григоров, Благой Москов, бившият правосъден министър Александър Праматаркси, бизнесмените Атанас Пашалиев и Иван Златинов, който бе и президент на клуба, Кирил Попов, Мирослав Писов, Любомир Палейков, Николай Карабельов, Георги Русков и много други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене