Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО Обществеността в Гоце Делчев, честваха 116 одини Илинденско – преображенско въстание

Публикувано

на

Традиционният възпоменателен събор в село Попови ливади организиран в събота от община Гоце Делчев, тази година бе посветен на 116 години от избухването на Илинденско – преображенското въстание през 1903 г. С химна на Република България бе открит съборът, а н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим в съслужение с владишкия клир, отслужи заупокойна молитва в памет на свидните жертви паднали за свободата на родината. Неврокопчани сведоха глави в знак на признателност към създателите и апостолите на националното революционно движение в Македония и Одринска Тракия. „Илинденско-преораженското въстание е връхната точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийските българи и е едно от най-големите исторически събития за България“, каза в словото, кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов. „В горещите месеци на бурната 1903 г., единната и неделима българска нация възстава за да довърши националното ни обединение“, подчерта членът на ЕП и зам. председател на ВМРО, Ангел Джамбазки.

В знак на преклонение и почит към падалите жертви за освобождението на България от османско робство, венци и цветя пред паметникът на Гоце Делчев в с. Попови ливади положиха общинска администрация Гоце Делчев, Светата неврокопска митрополия, Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – народен представител и зам. председател на ВМРО, местните структури на политическите партии в Гоце Делчев: БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Атака, паравоенни и неправителствени организации както и много граждани.

След официалната част, съборът продължи с народно празненство на традиционната поляна в село Попови ливади. За празничното настроение на сцената се изявиха обичани неврокопски музиканти прославили с таланта си родния край в страната и чужбина. Стотици неврокопчани и гости от съдени общини и от страната масово се включиха в кръшните хора на веселието което продължи до късния следобед.

коментара

ВИДЕО

СВОБОДНИ ДУМИ епизод 1! За Свободата на словото и новина ли е, че един журналист е осъден!

Публикувано

на

Първото коментарно и аналитично предаване на Топ Преса, публицистичната сензация СВОБОДНИ ДУМИ стартира пред иминути в нашия канал Топ Преса в https://www.youtube.com! Можете да го гледате тук :

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

СКАНДАЛНО ВИДЕО! Съседски скандал в Илинден! Собственик на имот пред Топ Преса: Сега къде да сеРем! Жега в хаджидимовско!

Публикувано

на

На истински междусъседски скандал тип „Съдебен спор“, попадна репортер на информационна агенция www.toppresa.com, след като беше повикан по сигнал. Жителят на село Илинден община Хаджидимово Петър Герчев, ни извика в подкрепа на жителят на село Ново ляски – Никола Гюдженов, който е зет и съсобственик на къща и имот в село Илинден. Причината е междусъседска война, с техния съселянин Петър Малаков, който по думите на Гюдженов е завзел незаконно и чрез машинации, част от имот през който минава собствената му канализация. Сега влезъл във владение на имота Малаков, предприел прекъсване на канализацията и по този начин оставя Гюдженов и наследствената му къща на него и съпругата му без канализация. Под афект пред камерата на Топ Преса, Гюдженов се провикна „Сега къде ще серем!“ и превърна скандалът в истинско шоу на безумието на българските иниституции точно тип предаването „Съдебен спор“. Според Герчев и Гюдженов, основен виновник за всичко това е фирмата на столичния лицензиран геодезист Валентин Георгиев, който бил „подкупен“ за да преработи скицата на имота, според жалбоподателите вина има и кметът на селото, който бил „човек на Малаков“. От своя страна обвинения в кражба на имот и незаконно прекъсване на канализацията Малаков, заяви пред камерата на Топ Преса, че всичко си му е законно и за всяко свое действие разполагал със съответния документ. Въпреки фактът че всичко си му е законно Малаков, след нашата намеса все пак предложи компромисен вариянт да се направи нова канализация в удобно за двете страни място, на което предложение Гюдженов за сега отказва. Повече във видео репортажътг ни:

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ