Обществената минерална баня в разложкото село Баня официално вече е с нов собственик

Синът на ЧСИ Г. Цеклеов – Станислав, купи за 343 000 лв. и първия етаж на банята в с. Баня

Обществената минерална баня в разложкото село Баня официално вече е с нов собственик. Тя е закупена от фирма „Ник Енд Ес 2015“ ООД, представлявана от Станислав Цеклеов, син на частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов, за сумата от 343 000 лева.

Имотът бе продаден чрез  публично оповестен конкурс, а фирмата е била единствен участник, въпреки че е имало проявен интерес и запитвания от други инвеститори. Те обаче не са закупили и внесли конкурсната документация, което е обяснимо предвид факта, че фирмата на Ст. Цеклеов е собственик на втория етаж на сградата и предмет на проданта бе само първият, където се помещава минералната баня. Тя продължава да функционира като такава и без промяна в цената на билетите. Новите собственици не предвиждат ремонтни дейности до края на  тази година. Това ще се случи през пролетта на идната година. Първоначалните разчети са за инвестиция над 2.6 млн. лева.

Намеренията на фирмата са да се изгради модерен балнеокомплекс. Предвижда се заедно с подмяната на покрива да се изгради още един етаж, за да се увеличи капацитетът на легловата база и обектът да работи рентабилно.

„Няма да има грандиозно строителство, само още един етаж.  Това, което е поето като  ангажимент, а именно едно от крилата на банята да запази предназначението си на къпалня и да продължи да се ползва от жителите на селото на достъпни цени, ще се спази. Хората няма да бъдат подведени”, бе категоричен съдия-изпълнителят Г. Цеклеов, който още при представяне на инвестиционното намерение пред жителите на Баня заяви, че подкрепя изцяло намеренията на децата си.

Припомняме, че до продажбата на обществената баня се стигна заради огромните задължения на ОП „Бани и перални“, възлизащи на над 220 хил. лева. Върху активите му бе наложен запор от съдия-изпълнител Виолина Тозева, а от кантората й бе изпратена покана за доброволно изпълнение заради натрупаните задължения от 222 112 лева. Предвид постъпилото инвестиционно намерение от новите собственици минипарламентът в Разлог взе решение, че по-добрият вариант е продажба чрез публично оповестен конкурс, който ще даде възможност за вдигане на цената при евентуално наддаване, а не чрез съдия-изпълнител на много по-ниска цена, която може и да не покрие  задълженията.

   ЯНА ЙОРДАНОВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене