Свържете се с нас

Бизнес

Обществената минерална баня в разложкото село Баня официално вече е с нов собственик

Публикувано

на

Синът на ЧСИ Г. Цеклеов – Станислав, купи за 343 000 лв. и първия етаж на банята в с. Баня

Обществената минерална баня в разложкото село Баня официално вече е с нов собственик. Тя е закупена от фирма „Ник Енд Ес 2015“ ООД, представлявана от Станислав Цеклеов, син на частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов, за сумата от 343 000 лева.

Имотът бе продаден чрез  публично оповестен конкурс, а фирмата е била единствен участник, въпреки че е имало проявен интерес и запитвания от други инвеститори. Те обаче не са закупили и внесли конкурсната документация, което е обяснимо предвид факта, че фирмата на Ст. Цеклеов е собственик на втория етаж на сградата и предмет на проданта бе само първият, където се помещава минералната баня. Тя продължава да функционира като такава и без промяна в цената на билетите. Новите собственици не предвиждат ремонтни дейности до края на  тази година. Това ще се случи през пролетта на идната година. Първоначалните разчети са за инвестиция над 2.6 млн. лева.

Намеренията на фирмата са да се изгради модерен балнеокомплекс. Предвижда се заедно с подмяната на покрива да се изгради още един етаж, за да се увеличи капацитетът на легловата база и обектът да работи рентабилно.

„Няма да има грандиозно строителство, само още един етаж.  Това, което е поето като  ангажимент, а именно едно от крилата на банята да запази предназначението си на къпалня и да продължи да се ползва от жителите на селото на достъпни цени, ще се спази. Хората няма да бъдат подведени”, бе категоричен съдия-изпълнителят Г. Цеклеов, който още при представяне на инвестиционното намерение пред жителите на Баня заяви, че подкрепя изцяло намеренията на децата си.

Припомняме, че до продажбата на обществената баня се стигна заради огромните задължения на ОП „Бани и перални“, възлизащи на над 220 хил. лева. Върху активите му бе наложен запор от съдия-изпълнител Виолина Тозева, а от кантората й бе изпратена покана за доброволно изпълнение заради натрупаните задължения от 222 112 лева. Предвид постъпилото инвестиционно намерение от новите собственици минипарламентът в Разлог взе решение, че по-добрият вариант е продажба чрез публично оповестен конкурс, който ще даде възможност за вдигане на цената при евентуално наддаване, а не чрез съдия-изпълнител на много по-ниска цена, която може и да не покрие  задълженията.

   ЯНА ЙОРДАНОВА в.Струма

коментара

Бизнес

Бизнесът с нова 4-месечна отсрочка за касовите апарати

Публикувано

на

Удължaвa ce oтнoвo крaйният cрoкът зa въвeждaнe нa нoвитe cиcтeми зa oтчитaнe нa прoдaжбитe в търгoвcкитe oбeкти. Oт Миниcтeрcтвoтo нa финaнcитe прeдлaгaт eлeктрoннитe cиcтeми зa упрaвлeниe, кoитo щe пoдaвaт инфoрмaция дo дaнъчнитe, дa зaрaбoтят oт 31 януaри 2020 г., a нe дo крaя нa ceптeмври 2019 г.

Cпoрeд финaнcoвoтo вeдoмcтвo, удължaвaнeтo нa cрoкoвeтe в Нaрeдбaтa зa кacoвитe aпaрaти ce нaлaгa зaрaди мнoжecтвoтo рaзлични cпeцифики нa oргaнизaциитe и нуждaтa oт пoвeчe врeмe, зa рaзрaбoтвaнeтo нa cъoтвeтнитe прoгрaмни прoдукти.

– Реклама –

Eлeктрoннитe мaгaзини щe рaзпoлaгaт c пoвeчe врeмe, зa дa въвeдaт нoвaтa cиcтeмa зa oтчитaнe.

Прeдлoжeният зa тях cрoк e 31 мaрт 2020 г. Удължaвaнeтo ce нaлaгa пoрaди oгрoмнoтo рaзнooбрaзиe нa изпoлзвaнитe coфтуeри и тeхничecкитe прeдизвикaтeлcтвa зa ocъщecтвявaнe нa връзкa c кacoвитe aпaрaти, e зaпиcaнo в мoтивитe нa Миниcтeрcтвoтo нa финaнcитe.

Прeдлoжeнитe прoмeни в cрoкoвeтe нe вaжaт зa бeнзинocтaнциитe, кoитo дo крaя нa ceптeмври трябвa дa пoдгoтвят тaкa cиcтeмитe cи, чe нa кacoвитe бeлeжки дa ce виждa нe caмo цeнaтa нa гoривoтo, a и рaзбивкa – кaк ce фoрмирa тя.

Кoлкo e aкцизът, ДДC-тo, кaктo и нa кaквa cтoйнocт cъoтвeтнaтa бeнзинocтaнциятa cи дocтaвя гoривoтo. Тoвa изиcквaнe бeшe въвeдeнo cлeд прoтecтитe cрeщу виcoкитe цeни нa гoривaтa в крaя нa минaлaтa гoдинa.

Тoгaвa финaнcoвият миниcтър Влaдиcлaв Гoрaнoв кoмeнтирa, чe тaкa нa пoтрeбитeлитe щe e яcнo кoлкo oт цeнaтa нa гoривoтo oтивa в държaвнaтa хaзнa пoд фoрмaтa нa дaнъци и кoлкo при търгoвeцa.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Замъка на Косьо Самоковеца се продава

Публикувано

на

Жена му търси 8 милиона евро за запустелия имот

Легендарният замък на Косьо Самоковеца в курорта Боровец се продава.

Това показва проверка в сайт за недвижими имоти. Емблематичното имение на Константин Димитров, което е построено като символ на огромното му богатство в началото на века, чака новия си собственик от няколко месеца. То е собственост на вдовицата на Самоковеца – Ангелина Димитрова, която е решена да се раздели с него, писа „България Днес“.

В обявата за продан е записано, че „планинското имение е построено в духа на средновековен дворец“, изцяло от естествен камък. Триетажната постройка е с голяма дневна, трапезария, няколко спални и бани към имота, както и външен отопляем басейн. Разполага и с апартамент за обслужващия персонал.

Планинската вила е завършена през 2002 година, месеци преди разстрела на Димитров на площад „Дам“ в Амстердам. Мълвата гласи, че Косьо лично е избирал всяка мебел вътре. Той искал този имот да се превърне в най-луксозното имение в околността. И не пестил никакви средства за тази цел.

Според жители на Самоков, запознати със сделката, Ангелина иска 8 милиона евро за имота. След смъртта на мъжа си, тя не е имала намерения да живее там, но и не искала да го продаде на безценица. Иначе имотът пустее от години. Той е оставен без никакъв надзор и охрана. На места фасадата се руши, няма и служители, които да поддържат всичко. В последно време вандали се опитвали да проникнат в постройката, но били спирани от прозорците, обковани с железни решетки.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ