Свържете се с нас

Таблоид

Клиника за дентална медицина, ще строи млада зъболекарка край Дъбница

Публикувано

на

Кмета на община Гърмен ,Минка Капитанова  със своя заповед №293 от 31.07.2019г. разреши изработването на комплексен проект за  инвестиционна инициатива на ЕТ „ Нушка Дент-д-р Нушка Пачеджиева ИППДП“ с адрес на управление село Дебрен община Гърмен .

Инвестиционният проект на д-р Нушка Пачеджиева предвижда изграждане на „Дентална Клиника „ в местността „Кури чаир „ в землището на село Дъбница общ. Гърмен .

Разрешителното подписано от кмета Минка Капитанова е на база подадено заявление с мотивирано искане и с  вх. № УТ-2060-48/ от 23 07.2019 г. от управителят на ЕТ “Нушка  Дент“ , д-р Нушка Пачеджиева  както и становище на Главния архитект на община Гърмен  и на основание чл.44,ал1,т1.13 и ал.2 от Закона з местното самоуправление и местната администрация както и чл. 150 от ЗУТ.

Инвестиционният проект за обект „ Дентална клиника“ на д-р Нушка Пачеджиева  ще бъде със следните показатели, плътност до 60%, кинт до 1,2, озеленяване 40% и височина на сградата до 10 м.

 

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ