С 1,6 млн. лв. създават европейски условия за арестантите в Благоевград

Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ е готова с идейния проект за нов арест и Пробационна служба и в началото на седмицата задейства процедурата по получаване на разрешителни за мащабния ремонт на ІІІ и ІV етаж в сградата на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор на ул. „Свобода“ 1 в Благоевград , където ще бъдат настанени арестантите и пробационните служители.

Според одобрения вече план на ІІІ етаж ще бъдат обособени 2 канцеларии, стая на домакина, вещеви склад, 2 помещения за архив на Пробационната служба и технически кабинет. Истинската дейност по време на строително-монтажните дейности обаче ще кипи на последния етаж в сградата, където ще бъдат настанявани арестантите.

Върху площ от 900 кв.м за там са предвидени служебен кабинет, миялно, разливно и техническо помещение, приемна, стая за дежурните, помещение за отдих на задържаните, кухня, кабинет на командира на отделението, оръжейна, стая за началника на сектор арести, лекарски кабинет, канцелария за свиждане, стая, в която арестантите ще могат да се срещат и говорят с адвокатите си, пропусквателна, кабинети за счетоводството, за началника на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ и за нспектор “Пробация”, склад и санитарни помещения, перално/сушилно помещение, спални помещения за задържаните лица, каре за разходки, постова кабина и др.

Успоредно с това ще бъдат изградени санитарни възли в спалните помещения със съответните довършителни дейности във всички помещения, ще бъдат подменени електрическите и ВиК инсталациите, както и дограмата, настилките и облицовките, ще бъде изградена и специална електроинсталация, а двата етажа ще бъдат санирани.

Според обявата, пусната на 6 юни от ГДИН на сайта на Агенцията за обществените поръчки, за целия ремонт ще бъдат похарчени 1 324 167 лв. без ДДС, или около 1,6 млн. лв.

Изискванията към кандидатите за апетитната обществена поръчка са те да са изпълнили през последните 5 г. поне 1 строителен обект, идентичен или сходен с предстоящия ремонт, да имат поне 5-има служители и собствени строителни машини, включително и товарен автомобил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене