Свържете се с нас

Новини

Сапарева баня даде контейнери за смет на дъновисти на Седемте езера

Публикувано

на

Контейнери за смет преодстави за лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера обащината в Сапарева баня, съобщи кметът на курортния град Калин Гелев. Ако се наложи, до края на пребиваването на дъновистите по циркуса – до края на август, общината ще качи допълнително съдове за смет, добиви кметът.

Първият контейнер, с вместимост 4 куб. м, вече качен до хижа Пионерска, която е на 1520 м надморска височина. До там организаторите на лагера, който вече се изгражда на Седемте рилски езера, ще трябва да свалят събраната смет сами – с коне. Правят разделно сметосъбиране, като надписват събранато по чували, поясни кметът Калин Гелев.

„Колкото контейнера използват до края на пребиваването си на Езерата, толкова ще платят. Обикновено един контейнер излиза около 15 лева“, добави градоначалникът.

Градското сметище край Сапарева баня, където от десетилетия дъновистите караха отпадъците си при лагеруването, е закрито от 1 януари м.г. Община Сапарева баня кара отпадъците си до Костинброд и до Божурище, това прави наета по договор фирма.

коментара

Новини

Започна подновяването на пътната маркировка в Гоце Делчев

Публикувано

на

Процесът ще завърши до 15-и септември

В община Гоце Делчев започна опресняването на хоризонталната пътна маркировка. С предимство са пешеходните пътеки в близост до училищата и детските градини. Обновяването трябва да завърши до началото на новата учебна година.

Все още се очаква АПИ да изпълни обещанието си и да направи промяна на организацията на движението в кръговото кръстовище, намиращо се в началото на града. Преговорите са водени по искане на Общинската администрация.

С решение на Общинската комисия по безопасност на движението две улици в града неотдавна станаха еднопосочни – част от улица „Одрин“ – от кръстовището с ул. „Скопие“ до кръстовището с ул. „Кирил и Методий“, и улица „Крива паланка“ – от кръстовището с ул. „Александър Стамболийски“ до кръстовището с ул. „Охрид“.

коментара

Продължете с четенето

Новини

На вниманието на Община Благоевград! Г-н Камбитов, не влагайте повече пари в детска площадка „Индиански кът“!

Публикувано

на

Г-н Камбитов, моля не влагайте повече пари  в тази детска площадка. Беше много хубава наистина, но посетителите на кръчмата до нея и живущите в близките блокове са решили, че имат право да използват дъските за барбекю. Гладен народ, какво да го правиш. Не мисля че е от безпаричие, защото мъжете които съм виждал да пекат кюфтета там не са цигани или вехтошари. Просто манталитета на българина е такъв…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ