Свържете се с нас

Новини

4 улици в Дупница са наред за летни ремонти

Публикувано

на

Община Дупница избра изпълнителите за ремонт на четири от улиците в Дупница, за които бе обявена обществена поръчка. 406 м от ул. „Жива вода“ ще бъдат ремонтирани от „Мегаинвест холд“ с ценова оферта от 185 632 лв.

С ремонта на ул.“Николаевска“ ще бъде ангажирано обединението „Браво консулт“ с оферта от 182 421 лв. Същият изпълнител е избран да ремонтира и 385 м от ул.“Седма рилска дивизия“ за 199 808 лв.

Най-голям ще е разходът за ул. „Александър Батенберг“. За цялостно преасфалтиране са предвидени 1350 м, както и подмяна и водопровода, който е изграждан през 1965 г. Именно многото аварии от водопровода са направили една от най-дългите улици като „швейцарско сирене“ от постоянните разкопавания. Фирмата, която ще работи по улицата е обединението „Дупнишка вода“, което бе и единствения кандидат по тази обособена позиция. Цената за ремонта е 816 000 лв.

Срокът за обжалване решението на комисията за избраните изпълнители изтече вчера. „В следващите дни ще сключа договори с изпълнителите и започват работа. Особено с „Александър Батенберг“ след направата, очаквам още да се облекчи движението през централната част и в този район на града.

Почти към краят е ремонтът на другата артерия в този район улица „Венелин“, където предстои полагането на новия асфалт, тротоарите са почти готови. Тече ремонтът и по ул. „Метоха“, така че ще имаме няколко лесни, бързи и най-вече изцяло нови улици по направленията Бешика-Горна Махала и Бешика в посока жп.гара“, коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

коментара

Новини

Започна подновяването на пътната маркировка в Гоце Делчев

Публикувано

на

Процесът ще завърши до 15-и септември

В община Гоце Делчев започна опресняването на хоризонталната пътна маркировка. С предимство са пешеходните пътеки в близост до училищата и детските градини. Обновяването трябва да завърши до началото на новата учебна година.

Все още се очаква АПИ да изпълни обещанието си и да направи промяна на организацията на движението в кръговото кръстовище, намиращо се в началото на града. Преговорите са водени по искане на Общинската администрация.

С решение на Общинската комисия по безопасност на движението две улици в града неотдавна станаха еднопосочни – част от улица „Одрин“ – от кръстовището с ул. „Скопие“ до кръстовището с ул. „Кирил и Методий“, и улица „Крива паланка“ – от кръстовището с ул. „Александър Стамболийски“ до кръстовището с ул. „Охрид“.

коментара

Продължете с четенето

Новини

На вниманието на Община Благоевград! Г-н Камбитов, не влагайте повече пари в детска площадка „Индиански кът“!

Публикувано

на

Г-н Камбитов, моля не влагайте повече пари  в тази детска площадка. Беше много хубава наистина, но посетителите на кръчмата до нея и живущите в близките блокове са решили, че имат право да използват дъските за барбекю. Гладен народ, какво да го правиш. Не мисля че е от безпаричие, защото мъжете които съм виждал да пекат кюфтета там не са цигани или вехтошари. Просто манталитета на българина е такъв…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ