С нова измама лъсна гъркът, арестуван на Кулата с краден от Бистрица джип

Задържан след кражба на джип “Мерцедес” от дупнишкото село Бистрица грък се призна за виновен и за друго престъпление. Брои 2000 лева на измамен от него друг бистричанин.

Вчера 32-годишният Асен Зарев от село Бистрица се похвали пред репортер на “Струма”, че гъркът Костас, арестуван с крадения джип на съселянина му Радослав Костов на ГКПП – Кулата му дал 2000 лв., с които го завлякъл преди време.

“През март месец Костас ми се обади по телефона по обява, подадена от мен, за продажбата на „Ауди А8”. Каза, че иска да купи колата. Уговорихме се по телефона. Той настоя да се срещнем на новата бензиностанция по пътя Дупница-Бобов дол. Закарах колата, Костас я одобри и ми брои 2000 евро. Разделихме се и двамата доволни от сделката, но се оказа че гъркът ми е пробутал 2 фалшиви банкноти по 500 евро. Разбрах за измамата на следващия ден, когато отидох в чейндж бюро в Дупница да обменя еврото. Веднага подадох жалба в полицията в Дупница”, разказа Зарев и допълни: „Сега при задържането на Костас и неговия авер от Луковит за кражбата на джипа на моя приятел Радослав дознателката Славянка Вукадинова веднага е реагирала и Костас току-що ми доплати 2000 лв. за аудито. Хиляди благодарности на Вукадинова. Поисках да я почерпя с кафе, но тя отказа”, разказа щастлив от развръзката Асен Зарев.

Неговият приятел Радослав Костов се  надява и неговият казус да бъде решен в бързи срокове. Както”Струма” писа, Костас и негов приятел от град Луковит заявили, че искат да купят джипа “Мерцедес” от  Р. Костов. Двамата се качили да го изпробват, но натиснали педала по пътя за Гърция. На ГКПП – Кулата двамата са спипани и задържани за 24 часа. Мерцедесът на Р. Костов е “задържан” в РУП – Дупница като доказателство.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене