АПИ официално: Няма сгрешена пътна сигнализация на АМ „Струма“

Пътната сигнализация в участъка между 16-ти и 17-ти километър на АМ „Струма“ е съгласно утвърдения план за организация на движението.

За отсечката от км 0 до км 19 на АМ „Струма“ /бившата АМ „Люлин“/ има издадено разрешение за ползване от 2011 г. и монтираните пътни знаци са съгласно утвърдения план. Участъкът е приет от приемателна комисия с Акт 16.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания на медии за разпространена днес от Института за пътна безопасност информация за извършен от тях мониторинг на пътя. Изнесените данни са некоректни и силно преувеличени.

Отсечката след п. в. „Даскалово“ е с характеристики на магистрала, но поради това, че все още не са приключили отчуждителни процедури, е автомобилен път, част от път I-1 /Е79/. Скоростта в този участък ще може да бъде променена след като приключат отчуждителните процедури и трасето има статут на автомагистрала.

Скоростта на движение в района на 88-ти километър на АМ „Струма“ е намалена до 90 км/ч за повишаване безопасността на движение. Екипите на АПИ извършват постоянен мониторинг на участъците и се предприемат действия за възлагане на нужните дейности по гаранционното обслужване на трасето.

Констатираните дефекти ще бъдат изпълнени за сметка на изпълнителя. Това ще бъде извършено в края на септември, за да не се затруднява интензивният трафик по автомагистралата в момента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене