Свържете се с нас

Таблоид

„ Джамбо -2007 ЕООД – Дъбница започва строителство на цех за производство на пелети и склад за готова продукция

Публикувано

на

Дружеството „ Джамбо -2007 ЕООД със седалище в село Дъбница община Гърмен ще инвестира в свой проект „Цех за производство на пелети и склад за готова продукция . Строителството е предвидено да започне скоро в местността „Раделер“находяща се в землището на село Дъбница .

Подробния устройствен план за строителство бе одобрен преди дни със заповед № 290 от 29.07 2019 на кмета на общината Минка Капитанова след Решение № 475 от 04.06. 2018 на ОБС Гърмен. Теренът на който ще бъде построен цехът за пелети и склада за готовата продукция на „ Джамбо“ -2007 ЕООД е образуван от два обединени имота на ПИ №086022 в местността „Ределер“ по КВС землище село Дъбница .

Дружеството се занимава с добив и преработка на дървесина и с построяването на цеха за пелети ще затвори цикъла , ще започне ново производство и ще осигури трайни работни места.

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ