Семейството на учителя Калоян Шишков от Сатовча отгледа близо 2 метра големи тиквички за пържене /СНИМКИ/

Тиквички за пържене с дължина близо 2 метра отгледа  тази година семейството на учителят от Сатовча , Калоян Шишков .  Интересът към семейният рекорд на семейство Шишкови е огромен тъй като до сега такъв сорт тиквички на били отглеждани в региона .  Ето какво разказва за  рекордните двуметрови тиквички  техният собственик Калоян Шишков .

“Вече мога да коментирам загадката!Това наистина са тиквички за пържене, колкото повече ги режеш, толкова повече  уголемяват размера си. Това е само един корен тиквички. Те не само имат семена (дадох в следващите години семки на много колеги от Сатовча). Ние с жена ми се видяхме в чудо от растежа и плода на тиквичката( не зная какъв сорт и вид са). В един момент решихме да отрежем най- дългата, оказа се,че е дълга 1,60 метра!

В същото време( по един проект) имаше посещение в нашето училище в Сатовча на деца и учители от чужбина. Колегите по чужди езици поискаха от учителите да донесем плодове и зеленчуци, наше производство .Аз занесох ябълки и тази огромна по дължина тиквичка. Колежката ми Райка Славчева ми сподели, че интереса към  тиквичката която съм занесъв в училище е бил много голям и гостите са се таправилри  десетки снимки  „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене