Ангел Джамбазки: Интересът на „Атака“ е да продължи да подкрепя правителството

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в студиото на „Сутрешен блок“ по Българската национална телевизия, че изключването на „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“ е основателно, защото в последните месеци те са саботирали общите усилия. Той коментира и че темата за Пакета „Мобилност“ отново е на дневен ред и те ще търсят подкрепата на другите засегнати държави, както и на „Зелените“ по въпроса.

Джамбазки коментира, че за изключването на „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“ има основания.

Съвсем очевидно, че в последните седмици и месеци народните представили от „Атака“ работиха за това да саботират общите усилия. Бившият председател на групата е участвал в 3% от гласуванията, което е меко казано безобразно и безотговорно, каза той.

Според Джамбазки от „Атака“ са използвали клевети и лъжи по време на предизборната кампания. Той обаче не смята, че голямата коалиция е застрашена.

Резултатите от европейските избори показват, че ако сега има предсрочни парламентарни избори партия „Атака“ не виждам как би реализирала мандати, така че техният политически интерес е да продължават да подкрепят управлението на държавата, смята Джамбазки.

Той определи хакерската атака срещу НАП като тревожна.

Миналата година се срина Търговският регистър. Непрекъснато някакви системи, свързани с електронното управление, което продължава да бъде мит в държавата ни, биват пробивани, преодолявани по начин, по който защитават правата и законните интереси на българските граждани.

Джамбазки смята, че трябва да има наказани – не само институцията, но и физически лица, които носят отговорност.

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент е организирала среща за Пакета „Мобилност“ в групата на консерватори и реформистите заедно с министрите на транспорта на заинтересованите държави.

Позицията на нашата група, на европейските консерватори, е най-ясна и най-твърда по този въпрос – ние сме твърдо против протекционизма на Германия и на Франция.

Джамбазки каза, че Урсула фон дер Лайен е обещала всичко на всички, включително несъвместими неща. Той определи разпределението на високите постове в европейските институции като безпринципно.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене