Трагедия почерни Югозапада! Погребват днес загиналия от токов удар 30-г. Петър Йорданов

Електротехник на 30 г. от благоевградското село Изгрев загина нелепо при токов удар пред очите на приятелката си. Трагедията се разиграла около 20.00 ч. в събота пред хранителен магазин в с. Мурсалево, община Кочериново.

Петър Йорданов и приятелката му, която също е от  Благоевград, били на гости на наемателите на магазина Петър и Катя Панайотови от  Мурсалево. Пред обекта имало две маси, на които често засядали местни на кафе или бира. В злополучната вечер благоевградчанинът и приятелката му поседнали там на раздумка с наемателите. По някое време изгоряла лампата, тип „пура“, и Петър, който работел като ел. техник, се покачил на стол, за да я смени. При допира на ръцете му с осветителното тяло обаче той започнал да се тресе и след секунди се свлякъл безжизнен от стола. Приятелката му и наемателите на магазина изпаднали в ужас. Помислили, че Петър си е глътнал езика от падането, и веднага позвънили на тел. 112 да търсят помощ. Линейката на Спешен център – Рила пътувала в този момент към адрес в с. Пороминово, но веднага тръгнала по спешност за Мурсалево. Дежурният лекар само установил смъртта на Петър Йорданов.

На място са пристигнали криминалисти от РУП – Рила. До 22 ч. са водени следствени действия от разследващ полицай Данаил Каменов. За случая е уведомен и окръжният прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил Костадин Босачки. Според първоначалните предположения причината за инцидента може да е свързана с оголен  проводник, който е опирал в металната част на пурата. Това ще стане ясно след извършване на техническа експертиза.

От полицията съобщили на родителите на починалия мъж  за нещастието. Погребението на Петър е днес в гробището на с. Изгрев.

Вчера магазинът, пред който той загина, остана затворен.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене