Пети регионален ловно-рибарски събор, проведоха в събота, в землището на село Попови Ливади /ВИДЕО/

Да се провежда ежегоден ловно-рибарски събор е инициатива на Ловно-рибарски съюз „Сокол“, гр. Гоце Делчев от преди пет години. Традиционно, на съборът и тази година участваха и ловните сдружения от Петрич, Сандански, и Разлог.

С полагане на венци и цветя пред паметната плоча на лобното място на Яне Сандански и паметникът на Гоце Делчев в село Попови Ливади, бе дадено началото на съборът на ловджиите и риболовците от пиринския край. Преклонение пред двамата пирински герои изразиха: Светата Неврокопска митрополия, ловните сдружения В Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог, депутати в 44-то Народно събрание, кметове на съседни общини, директори и началници на полиции, на районни служби за противопожарна безопасност и защита на населението, директори на Държавни ловни стопанства и Държавни горски стопанства, представители на ловните дружинки от района и граждани.

Тази година, традиционният събор бе посветен на 105 години организирано ловно движение в градовете Гоце Делчев и Петрич. Председателят на КС на Националния Ловно-рибарски съюз в България, Стойчо Гергьовски приветства съборяните и връчи специални възпоменателни плакети на сдруженията в Гоце Делчев и Петрич.

„Ние сме много горди от дейността на нашите приятели от ловното сдружение в Гоце Делчев за това, което правят за опазване на природата и дивеча в съседният ни район“, каза Йоанис Полихрониадис, председател на Ловна федерация „Северна Гърция и Македония“.

Председателят на ЛРС в Долна Митрполия, Валери Ангелов, прочете поздравителен адрес  от името на сдружението до инициаторите на събора, като отправи  специални поздрави към дружествата на Гоце Делчев и Петрич по повод 105 години на организирано ловно движение в двата града.

„Трябва уважение към хората които полагат много усилия за опазване на природата и дивеча на територията на общината и района, каза кмета на общ. Гоце Делчев, Владимир Москов.

Съборът на Попови ливади, иницииран от ЛРС „Сокол“ гр. Гоце Делчев е една прекрасна традиция която адмирирам от все сърце“, каза председателят на КС на НЛРС – „СЛРБ“, Стойчо Гергьовски.

За доброто настроени на събора се погрижиха обичаните певици: Ирина Паскалева, Боряна Карпузова, Мария Христова и Крисия Димитрова и певците: Георги Жбантов и Димитър Куршумов при акомпанимента на оркестър „Щуро маке“ с ръководител Здравко Георгиев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене