Време за истината! Никой няма да спира водата на Баничан! Скандалът е изкувствено създаден!

Скандалът около казуса с достъпа до питейната вода в гоцеделчевското село Баничан е изкувствено създаден. В това се увери екип на Топ Преса, който беше ангажиран да провери истината по тематна днес. Както първи съобщихме жители на гоцеделчевското село Баничан излязоха тази сутрин на протест и с жива верига спряха багерите наети от фабриката на местен инвеститор които правят изкопи за полагане на тръби от резервоара на селото към фирмата. Мотивите на хората от Баничан да се съберат и да протестират са ,че  фирмата  им  отнема питейната  вода за да я бутилира и продава като трапезна и селото ще остане на  сухо.

Обективната истина показва че, хората от селото са заблудени и нито логиката нито истината е на страната на скандалната „версия“. Чисто технически, няма как Баничан да се захрани с вода от село Господинци, понеже водопроводът на Господинци минава доста далече от Баничан, а и да се докара вода до Баничан от там е невъзможно по законите на науката, физиката и математиката…. Както е известно вода не може да върви … нагоре. Документите на въпросната фирма, по искането им за достъп до ВИК мрежата на село Баничан са напълно изрядни, увериха се от нашия екип. Повече от година е текла процедура по искането им за въпросния достъп. Всичко в поректите им е съгласувано с всички компетентни иниституции и на практита проблем няма. Селото ще си бъде захранено на пълен капацитет в това ще гарантират на събранието, което ще се проведе в понеделник от представители на общината, ВИК и други иниституциии, разбра Топ Преса в аванс.

Търси се кой е човекът или хората, които така нагло разиграват жителите на Баничан. Всички по веригата гарантират, че те на практита проблеми с водата и водозахранването нямат и няма и да имат. Случайно ли се ескалира това напрежение, покрай избори? Кметът на село Баничан е присъствал на всички заседания в община Гоце Делчев, когато са се гласували разрешителните и защо чак сега е реагирал? Щото се задавт избори ли? Това е стара тактика, създай изкуствен проблем, след това демонстративно го – реши и ето ти ново доверие и защо не нов мандат в селото. Топ Преса следи  зорко темата и уверява всички, че няма намерение да бъде проводник на нечии, користни интереси и ще застане на страната само и единствено на истината.

Очаквайте подробности в понеделник!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене