Сензационен скандал! Мръсните тайни на фонд „Земеделие“ Благоевград!

ТОП ПРЕСА ЛИЦЕ В ЛИЦЕ С КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ!

НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАНТИЯ ПРОКУРОР!

Знаете ли какво е да ви споходи корекция по европроект? Това е да вземете едни милиони за европроект, като го калкулирате 3 пъти по-скъпо от реалното, да разпределите и изхарчите парите, включително за рушвети, след което да ви поискат да върнете половината, защото са ви хванали с некоректните разчети. Какво правите? А. Връщате парите, покайвате се за измамата с количествено-стойностните сметки и отивате на съд?  Търсите начин да отмените корекцията или поне да я намалите, със съответното материално стимулиране на имащите власт да го направят?

Познато ли ви е, уважаеми читатели на Топ Преса, тези които сте успели да е реализирате свой проект през ДФ“ Земеделие“!  Признайте си колко пъти ви се е налагало да плащате рушвет на някой чиновник, за да ви мине по леко проверката? Корупция в ДФ „Земеделие“ – актуална тема, особено последно време за България. С тази повече от скандална тема от днес се заема Топ Преса от днес!

Наш източник ни предостави скандален запис, чиято стенограма, ви публикуваме днес едно към едно. Изнесените факти се ужасяващо потресаващи, особено ако става въпрос за европейска държава. Публикуваме пълен цицат от разказът с който разполагаме условно с автор Кирил Кирилов, държим да заявим че към датата на публикуване на въпросния материал, внасяме и сигнал до главна прокуратура, за да бъдат проверени изнесените информации и данни. Подгответе се за нещо, за което думата скандално е много меко употребена.

 

„ Кирил разказва:

Отдел технически инспекторат към ДФ „Земеделие“ – Благоевград се занимава с проверки на място, дали се усвояват парите отпуснати от фонда по предназначение. Проверките ги пускат от София, началника ги приема Николай Мавродиев – началник отдел технически инспекторат. Той е шеф на ОПГ за доене на пари от бенефициентите. В схемата са, пет старши експерти и началника Мавродиев, който се прави че нищо не знае а всъщност е на върха на пирамидата. Той разпределя проверките на експертите, демек кой къде да ходи на проверка зададена от София.

Цялата експерта група или така наречената ОПГ, са Гоце Петков, Живко Навяков, Орхан Арнаудов, Зоя Гелова и Николай Митов. Според бенефициенти на фонда, това са най- корумпираните служители на ДФ „Земеделие“ – Благоевград и това може да го потвърдят стотици бенефициенти от района на област Благоевград, на които се налагало да плащат на тези хора. На Орхан, Зоя и Ники Митов тарифата е от 1000 до 2000 лева рушвет при проверка, докато при Гоце и Живко стига до 5000 лева рушвет на проверка и съответно всеки един от тях каквото е изкарал от проверката отчита определен процент на началника.

Орхан и Ники Митов са проверявали семейство Сариеви от Дебрен, къща за гости за която писахте, за която има неоспорими доказателства че не е ползвана по предназначение но, след като са получили това което искат, закона ни малко важи за тези двама експерти.

Преди три години експертът Живко Навяков е уволнен за корупция и подкупи. Но в ДФ „Земеделие“ в София е назначен за заместник изпълнителен директор Георги Динев, който родом е от Петрич, и той прави конкурс който е правен специално за Живко Навяков който също е от Петрич, за да го назначи като нов служител защото възстановяването му по стария канален ред чрез съда е невъзможно. Това се е случило преди около два месеца.

Преди време и Гоце Петков е уволнен, от работата си защото нямал нужния ценз. Бил със средно образование и нямал висше, докато обжалвал обаче уволнението си за година и половина Гоце бил назначен защото само за година и половина се сдобил с висше образования което е повече от съмнително.

Орхан Арнаудов и Ники Митов работят за за пият и са ежедневни алкохолици, кой държи хора зависими от алкохола в ДФ „Земеделие“. Знае се че ако те ти дойдат на проверка, трябва да има към плика с рушвет, задължително, и добре подредена маса с отбрани питиета.

Всички тези хора парадират че си плащат на Недко Недков – шеф на инспектората на ДФ “Земеделие“ , който бил принципен но местните говорят че тарифата му била 5000 лева за да не пипа макар и провинили се служители на фонда. Ако някога МВР реши да спре една служебна кола на ДФ „Земеделие“ и за проверка претурящи колата, минимума който ще открият ще е десетина хиляди лева от рушвети….“

Автор на този текст е лице с псевдоним Кирил Кирилов, а авторите на записа са нашите колеги. Разказът на Кирил, дава идеалната основа да попитаме чрез закона за достъп до обществена информация, около казуса с Гоце Петков и Ники Митов и ще чакаме лично отговори ок ръководството на ДФ “Земеделие“ – София. Брой от днешния вестник ще бъда изпратен и в Министерски съвет, защото смятаме че има достатъчно данни за проверка, ревизии на физически лица и обстоятелства около назначенията.

Очаквайте продължение….

Тодор ТОДОРОВ

Велизар СТАНОЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене