Само в Топ Преса: интервю с рекордьора Пейчев, постигнал най-бързото известно досега пробягване между върховете Мусала и Вихрен и неговата треньорка, Наталия Величкова!

На 19 юли избягах от летните горещници в планинската хладина на хижа Попови лива­ди. След полунощ, 1:30 в хижата пристигна 35-годишният Калоян Пейчев – Кофето, кой­то току-що бе поставил впечатляващ ре­корд в дисципли­ната „планинско бягане“. Същата вечер, спортис­тът бе пробягал маршрута от око­ло 80 км в рам­ките на 24 часа между върховете Мусала и Вихрен. Пейчев стартира от връх Мусала на 20 август в 8:00 часа и финишира на връх Вихрен точно след пробег от 15 часа, 29 минути и 42 секунди (около 23:00 часа). С това, Кофето „отвя“ пре­дишния рекорд на този маршрут с драстичната разлика от цели 5 часа и 40 минути! Не пропуснах шан­са да взема интервю от за­бележителния рекордьор, което „Кофе­то“ любезно даде за Топ Преса.

– Г-н Пей­чев, с какво се характери­зира марш­рута Мусала – Вихрен. Какви са трудности­те и предиз­викателства­та. Много ли е трудно пре­минаването на този марш­рут с планин­ско бягане?

– Да. Като цяло, идея­та за такова свързване на двата най-ви­соки върха в България си е може би щура идея, която най-вероятно е хрум­вала на много хора. От доста години има такова предиз­викателство, Мусала-Вихрен да се пробяга за възможно най-кратко време в рамките на 24 часа и много хора са го пробвали. Като цяло труд­ностите са независимо от това дали човек ще го напра­ви в посоката Мусала – Ви­хрен или обратно.

Цялото уникално интервю четете в следващия брой на вестник Топ Преса – югозапад­ният таблоид!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене