Спипаха горския Велин Агов от Скребатно да краде с байпас питейна вода от местният водопровод

Скандал тресе гърменското село Скребатно  от няколко дни . Макар ,че не е единствения и в  община Гърмен кражбата на вода е почти „държавна политика“ пръв в капана падна  горския Велин Агов  от Скребатно . При  авария която наложила разкопаване на водопроводната  връзка в къщата на съседа на  Велин Агов ,Исмет Мидюров от същото село ,служител на ВиК попаднал на незаконно отклонение- байпас за крадене на питейна вода водещо към къщата на Агов . Вероятно  въпросният байпас е  обслужвал с  кражба на питейна вода години наред къщата на Велин Агов , коментираха от ВиК . Разбира се незаконното отклонение към къщата на Агов е прекъснато , подадени са сигнали до отговорните институции, включително и до ВиК  -Благоевград .

„Ние работим в Гоце Делчев и живеем там на квартира .Прибираме се в Скребатно или късно след работа  или през почивните дни .Точно това наше отсъствие е използвал Велин Агов за да влезе в двора ни  и да  си направи отклонението за да краде вода . Това е продължило доста години назад във времето но го открихме миналият ден на 21-ви юли в 7 часа сутринта когато се наложи да копаем там заради ремонтни дейности“  сподели пред Топ Преса Исмет Мидюров.

Между двете семейства има стара вражда от 2014-2015 година когато Агов  фалшифицирал подписите на Мидюреви за да си построи  гараж обявен за незаконен поради фалшификацията . В селото говорят че бившият кмет на Скребатно Огнян Балдев му съдействал за  фалшивите документи за строителството на гаража като му поставил незаконосъобразно и мокрият печат който е със сила на нотариална заверка . Закононарушенията както на Велин Агов така и на бившият кмет на Скребатно Огнян Балдев са били доказани и в съда за което делата още продължават  в най- висшата съдебна инстанция .

„ Настоявам за глоба със задна дата за кражба на вода  от не коректният ми съсед Велин Агов и наказание за незаконното му влизане в домът в наше отсъствие .Този човек е прочут  с кражбите си не само в Скребатно но и в цялата община“ коментира пред Топ Преса Исмет Мидюров.

Велин Агов е два пъти уволняван от ДГС Гърмен за кражба на дървесина и на два пъти е възстановяват  от съда .Запознати коментират, че това се е случвало благодарение на връзки на Агов които го правят недосегаем и му отварят пътя към всякакви закононарушения .

Иначе  както община Гърмен така и общините Гоце Делчев и Сатовча са известни с многото кражби на питейна вода  .Запознати коментираха ,че и в трите общини  имало мрежи от поставени за тази цел отклонения – байпаси с които стотици жители крадат питейна вода . Въпреки сигналите обаче за доказани кражби наказани   няма .  В доста от случаите на извършените престъпления относно кражбите на питейна вода или заличаване на данни  от водомери има замесени и служители на ВиК .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене