АТАКА: ВМРО и НФСБ избягаха от коалиционен съвет заради медиите

ВМРО и НФСБ напуснаха коалиционния съвет на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”, след като от АТАКА поканиха медиите да присъстват по време на срещата. Това предложение на АТАКА дойде поради големия медиен интерес и желанието на ръководството на АТАКА срещата да се проведе при пълна прозрачност.

„Поканихме медиите да присъстват, защото искахме всичко да е прозрачно. ВМРО и НФСБ се уплашиха от камерите. Скочиха и казаха, че е недопустимо и си тръгнаха. Това е цялата истина за днешната среща”, каза Сидеров.

Той беше категоричен, че никой никого не е обиждал. АТАКА пожела журналистите, които така или иначе стоят пред стаята и чакат, да заснемат коалиционния съвет заради силния медиен интерес към отношенията им.

„Не искам да има задкулисие и затова настоях срещата да е открита. Задкулисието е основен проблем не само на тази коалиция, а и на цялата държава. Моето желание беше да няма задкулисие. Тяхното желание беше да има”, заяви още Сидеров.

Той припомни, че НФСБ и ВМРО се бяха събрали на задкулисно заседание, в което решиха, че той няма да бъде председател на ПГ. „Тук не е до моето председателство, въпросът е до погазване на споразумението между трите партии и искахме да го обсъдим пред медиите. Те отказаха. НФСБ и ВМРО напуснаха и развалиха коалицията. Аз я създадох, те я развалиха”, подчерта лидерът на АТАКА.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене