ЮЗУ обяви допълнителен прием за студенти

Югозападният университет обявява допълнителен прием за незаетите към този момент планови места в специалности от различни професионални направления.

Той се извършва в съответствие със Закона за висшето образование на Република България и Наредбата за държавните изисквания за прием на студенти във висшите училища на Република България. За незаетите до момента места се кандидатства:

Чрез конкурсен изпит, организиран и оценяван от университетски изпитни комисии.

С резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления.

С оценки от конкурсни изпити, положени през 2019 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка).

С резултати от олимпиади, международни, национални и регионални състезания, посочени в Кандидатстудентския справочник за 2019 г.

Изпитите по дисциплини, положени от кандидати за участие в първото и второто класиране, остават валидни за допълнителния прием.

Необходими документи за кандидатстване:

Комплект документи за кандидатстване (по образец, купуват се от книжарницата на университета).

Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование. Оригиналът на дипломата се връща на кандидата след сравняване с копието и заверка от длъжностното лице, което приема кандидатстудентските документи.

В състезателния картон кандидат-студентът самостоятелно попълва специалността, по която желае да се обучава.

Внася се кандидатстудентска такса в размер на 30.00 лв. От тази такса, след представяне на съответния документ, се освобождават лица:

с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто

военноинвалиди, военнопострадали

отглеждани до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа (до 26-годишна възраст)

кръгли сираци до навършване на 26 години

майки с три и повече деца близнаци, кандидатстващи едновременно в Университета, които са до 26-годишна възраст

Комисията по прием на кандидатстудентските документи работи всеки делничен ден с работно време от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17.00 ч.

Документите се подават в Учебен корпус №1 на университета (зала 1102А) от 24 юли 2019

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене