„Честитки“ за профучали покрай бензиностанция „Shell“ край Благоевград

Шофьори получават „честитки“ от камерата, следяща скоростта на движение на автомобилите на главен път Е-79 в района на бензиностанция „Shell“ край Благоевград. Ограничението в района е 60км/ч, но почти никой не го спазва. Камерата засича нарушителите, които биват санкционирани и получават електронни фишове. А глобите, оказва се, не са никак малки.

Електронен фиш и глоба в размер на 800лв получи шофьор на „Мерцедес“, който профучал покрай камерата със 130км/ч. Друг бързак прелетял с „Ауди“ със 120км/ч, а глобата за нарушението била в размер на 650лв. И двамата направиха опити да обжалват електронните фишове, но безуспешно. Благоевградският районен съд потвърди глобите им.

Припомняме, че недобросъвестни граждани бяха посегнали преди години точно на тази камера и бяха боядисали стъклото ѝ, за да не може да заснема нарушителите.

Така и не се научиха шофьорите, че ограниченията на скоростта са направени за тяхна безопасност и трябва да се спазват. Нито камерите, нито пък присъствието на пътни полицаи смущават наглеците да карат мощните си коли с бясна скорост./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене