Отново валежи, вижте къде

Във вторник над източната половина от страната, по-късно през деня и в планинските райони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки.

В западната половина от страната от северозапад, в източната – от север-североизток, със слаб до умерен вятър ще проникне сравнително хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 25 градуса в североизточните райони до 35 градуса в югозападните. В София около 28 градуса.

Над Черноморието

облачността ще се увеличи, по-късно през деня и над южното крайбрежие и ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще се развива купесто-дъждовна облачност, след обяд и над Рило-Родопската област и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

В сряда на места ще има краткотрайни превалявания, предимно слаби. Вятърът ще остане от северна четвърт, слаб до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса. В четвъртък ще е почти без валежи, с повече слънчеви часове. В Западна България вятърът ще отслабне, а температурите слабо ще се повишат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене