Учителският колектив на СУ “ Йордан Йовков“ в Рибново премина през тридневно обучение по програма на образователното министерство на тема Иновативно училище

36 учители  от СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село  Рибново , взеха участие  в тридневно обучение по програма на образователното министерство на  тема Иновативно училище.

Участниците в обучението и през трите  дни , работиха по проекта на МОН разделени  в две групи .

Обучението се проведе в голям хотелски комплекс в Банско като разходите по обучението  бяха  поети от проекта който  реализира образователното министерство в страната .

В обучението в Банско участваха   учители от школото в Рибново  до 54 годишна  възраст ,което бе едно от условията  в проекта .

Целите на  обучението бяха  повишаване квалификацията на педагогическите кадри , в случая от школото в Рибново където преподават много и все млади кадърни учители.

 

 

Така по време на тридневното обучение учителите от Рибново получиха по  по три кредита , а темите които залегнаха в обучението  бяха :“менти метър“,“офис 365“ и „мънки джъмп, компютърна  анимация  за деца“.

Според всички участници , обучението през което са преминали по проекта на МОН е било повече от полезно  за съвременните условия в преподавателската дейност на учителите .

В свободното си време участниците в обучението от Рибново , разглеждаха кривият град Банско  , имаха и време за забавление и релакс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене