Свържете се с нас

Светско

Учителският колектив на СУ “ Йордан Йовков“ в Рибново премина през тридневно обучение по програма на образователното министерство на тема Иновативно училище

Публикувано

на

36 учители  от СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село  Рибново , взеха участие  в тридневно обучение по програма на образователното министерство на  тема Иновативно училище.

Участниците в обучението и през трите  дни , работиха по проекта на МОН разделени  в две групи .

Обучението се проведе в голям хотелски комплекс в Банско като разходите по обучението  бяха  поети от проекта който  реализира образователното министерство в страната .

В обучението в Банско участваха   учители от школото в Рибново  до 54 годишна  възраст ,което бе едно от условията  в проекта .

Целите на  обучението бяха  повишаване квалификацията на педагогическите кадри , в случая от школото в Рибново където преподават много и все млади кадърни учители.

 

 

Така по време на тридневното обучение учителите от Рибново получиха по  по три кредита , а темите които залегнаха в обучението  бяха :“менти метър“,“офис 365“ и „мънки джъмп, компютърна  анимация  за деца“.

Според всички участници , обучението през което са преминали по проекта на МОН е било повече от полезно  за съвременните условия в преподавателската дейност на учителите .

В свободното си време участниците в обучението от Рибново , разглеждаха кривият град Банско  , имаха и време за забавление и релакс.

коментара

Таблоид

Националната асоциация за защита на земеделските стопани излезе с декларация по повод случващото се в Община Кресна

Публикувано

на

Ние членовете на новоучредената „Национална асоциация  за защита на земеделските стопани“  изразяваме силното си безспокойство от случващото се в Община Кресна и настояваме:

  1. Адекватни действия от всички държавни институции и местни власти.
  2. Органите на МВР да установят  безспорно  дали намереният труп на домашно прасе е от стопани от района, а не е подхвърлен.
  3. Да не се предприемат никакви действия  за унищожаване на здрави животни.
  4. Органите на БАБХ да не се вживяват в репресивен орган и налагат изисквания с зони за евтаназия на здрави животни или изисквания за усвояване на месото докато случая не бъде изяснен окончателно.
  5. Предупреждаваме че напрежението сред земеделските стопани е огромно и всяка провокация, неясни и необосновани действия крият риск от неговата ескалация.

 

Призоваваме всички земеделски стопани от област Благоевград, при възникване на въпроси и неяснота по проблеми засягащи стопанствата им, без значение от вида животни или култура която отглеждат, да се обърнат към членовет на „НАЗЗС“ по места.

 

16.08.2019                                                                  Борислав Симеонов член на УС на „НАЗЗС“

Благоевград                                                                 Венцислав Кавазов член на КС на „НАЗЗС“

Йордан Василев съучредител на „НАЗЗС“

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Заблуден шофьор влезе със съборяни в тревните площи на Бачиново

Публикувано

на

Лек автомобил на “Общински гори”-Хаджидимово бе засечен в тревните площи на парк Бачиново. Колата съпровождала група съборяни, които се събрали на обяд на барбекюто срещу езерото.

На излизане от тревните площи шофьорът е спрян от полицейски патрул. На водача ще бъде съставен акт за нарушаване на забраната за навлизане на автомобили в зоната на парка.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ